ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κοτταράς για Άλβες: «Κατά βάθος ήμουν σίγουρος πως θα επιστρέψει στην ΑΕΚ, είναι απίστευτος επαγγελματίας»

Ο άνθρωπος που έφερε τον Μπρούνο Άλβες πέρσι στον Απόλλωνα Δημήτρης Κοτταράς, παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε για το νέο στέλεχος της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Σε συνέντευξη στο «SDNA» ο κ.Κοτταράς αναφέρθηκε στον Μπρούνο Άλβες με τα καλύτερα λόγια ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους παίκτες της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε:

– Για τον τρόπο που κύλησε η συνεργασία του Άλβες με τον Απόλλωνα Σμύρνης:

«Πρόκειται για έναν κανονικό σούπερ – σταρ του ποδοσφαίρου. Ο Άλβες είναι γεννημένος για να κάνει αυτό που έκανε στα γήπεδα. Δεν είχα ξαναδεί ποτέ τέτοιον επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Όλη του η ζωή ήταν οργανωμένη γύρω από την προπόνηση και τα παιχνίδια. Από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό της παρουσίας του στον Απόλλωνα, λειτούργησε ως 100% επαγγελματίας. Είναι απίστευτος ο τρόπος που συμπεριφερόταν ακόμα και σε αυτή την προχωρημένη ποδοσφαιρικά ηλικία».

– Για αυτό που του έκανε περισσότερη εντύπωση στον τρόπο λειτουργίας του Άλβες:

«Όλη του η ζωή είναι προγραμματισμένη γύρω από αυτό που κάνει. Δεν ξέφυγε ούτε εκατοστό, συνδυάζοντας άψογα αγωνιστικές υποχρεώσεις, διατροφή και ξεκούραση. Υπήρξε παίκτης  – υπόδειγμα και ο ορισμός του επαγγελματία ποδοσφαιριστή».

– Για τον χαρακτήρα του εκτός γηπέδων:

«Πρόκειται για χαμηλών τόνων άνθρωπο. Ταπεινός, σεμνός και πνευματικά δουλεμένος. Έχει τον τρόπο να βάζει όρια στους γύρω του. Είμαι πεπεισμένος πως η παρουσία του στην ΑΕΚ, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους παίκτες της ομάδας».

– Για το κατά πόσον τον ξάφνιασε η συνεργασία του με την ΑΕΚ:

«Προσωπικά δεν ξαφνιάστηκα καθόλου, αφού γνώριζα τι πρόκειται να συμβεί. Ήταν μάλιστα κάτι που είχα καταλάβει πως θα γίνει μετά το παιχνίδι Απόλλων – ΑΕΚ στη Ριζούπολη, τότε που τον αποθέωσε όλο το γήπεδο. Κατά βάθος ήμουν σίγουρος πως θα επιστρέψει στην ΑΕΚ».

– Για το εάν είχε κι άλλες προτάσεις (εκτός – ΑΕΚ):

«Είχε πρόταση από την Εθνική Πορτογαλίας. Το ίδιο είχε συμβεί και πέρυσι ξανά από την ομοσπονδία της Πορτογαλίας και την απέριψε, γιατί ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο έναν ακόμα χρόνο».

– Για το πως ήταν η παρουσία του τις τελευταίες ημέρες της θητείας στον Απόλλωνα:

«Δεν άλλαξε ούτε εκατοστό. Από την πρώτη μέχρι την τελευταία ημέρα ήταν ο ίδιος και έτοιμος να παίξει στα μπαράζ».

– Για το κατά πόσον του ταιριάζει ο ρόλος του Sport Director:

«Ο Άλβες διαθέτει τρομερές παραστάσεις στην καριέρα του. Έπαιξε σε υψηλό επίπεδο και κατέκτησε τίτλους. Δεν έχει απωθημένα κι είναι ένα άτομο αξιοσέβαστο.

Διαθέτει τον τρόπο να μιλήσει στον παίκτη και να τον φέρει κοντά του. Είναι ταπεινός. Εάν τον έβλεπες στην προπόνηση του Απόλλωνα και δεν ήξερες ποιος είναι, θα έλεγες πως είναι είναι παίκτης που βρίσκεται στα πρώτα χρόνια της καριέρας του και θέλει να αποδείξει πράγματα».

– Για την ανάγκη παρουσίας τέτοιων ισχυρών προσωπικοτήτων σε επιτελικά πόστα στις ελληνικές ομάδες:

«Προφανέστατα κι είναι κάτι που το έχουμε ανάγκη. Άνθρωποι όπως ο Άλβες διαθέτουν, τρομερές παραστάσεις και ποδοσφαιρική παιδεία από τα παιδικά τους χρόνια. Εμείς στην Ελλάδα υστερούμε σε αυτό το κομμάτι και χρειαζόμαστε προσωπικότητες τύπου – Άλβες».

Πηγή: SDNA.gr