ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στο μικροσκόπιο η καταστροφική ΑΕΚ του 2021/2022

Ας δούμε πως τα πήγε το «Κιτρινόμαυρο» ρόστερ σε μια από τις χειρότερες σεζόν της ιστορίας της ομάδας με τα αποτελέσματα να μην τιμούν κανέναν!

Η ΑΕΚ απογοήτευσε τον κόσμο της ακόμη μια χρονιά. Δεν υπήρξε καμία επιτυχία ενώ στο τέλος της σεζόν ήρθε η απόλυτη καταστροφή. Συμμετοχή στα play offs με μόλις 6 βαθμούς (δύο νίκες κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα) και αποτυχία εισόδου στην Ευρώπη.

Η Κιτρινόμαυρη Ενημέρωση βάζει στο μικροσκόπιο όλους τους παίκτες που αγωνίστηκαν και συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα!

Ας δούμε τι έκανε το φετινό ρόστερ της ΑΕΚ:

Παναγιώτης Τσιντώτας: 2

Όχι απλά δεν βοήθησε καθόλου όποτε χρειάστηκε, δυστυχώς ήταν αρκετές οι φορές λόγω των τραυματισμών του Τσίτσαν Στάνκοβιτς, αλλά έδωσε και έτοιμα γκολ στους αντιπάλους. Είναι κάτι παραπάνω από φανερό πως έχει τελειώσει η θητεία του στην ομάδα.

Τσίτσαν Στάνκοβιτς: 6

Θα μπορούσε να πάει και στο «7» είναι η αλήθεια. Κράτησε όρθια την εστία του έχοντας ίσως το χειρότερο αμυντικό δίδυμο τα τελευταία πολλά χρόνια. Ωστόσο οι συχνές απουσίες του και κάποιες λανθασμένες εξόδους τον ρίχνουν στο «6». Ωστόσο αποτελεί καλή επιλογή κάτω από την «Κιτρινόμαυρη» εστία.

Μιλάντ Μοχαμάντι: 5

Η αλήθεια είναι πως δεν εντυπωσίασε. Διαθέτει κάποιες επιθετικές αρετές αλλά μέχρι εκεί. Η ομάδα έχει δεχτεί τουλάχιστον 2 με 3 γκολ για χάρη του και τα δύο είναι με τον Ολυμπιακό. Δεν νομίζω πως αποτελεί αξιόπιστη λύση, ειδικά στο ρόλο του βασικού.

Στράτος Σβάρνας: 2

Τίποτα το αξιόλογο από τον Έλληνα στόπερ. Όποτε πέρασε ως αλλαγή για να κρατήσει το σκορ η ομάδα, δέχτηκε δύο με τρία γκολ. Δεν αποτελεί ούτε τέταρτη λύση στα στόπερ της ΑΕΚ και λογικά θα αποχωρήσει το καλοκαίρι από την «Ένωση».

Λάζαρος Ρότα: 6

Στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος που έγινε αντιληπτό πως είναι πιο χρήσιμος από τον Μισελέν αποτέλεσε το βασικό δεξί μπακ του συλλόγου. Στάθηκε επάξια αφού πολλές φορές κατέλαβε προσπάθεια μεγαλύτερη από αυτή που κανονικά μπορεί. Κάποια αμυντικά κενά του στερούν το «7».

Κλεμάν Μισελέν: 5

Περίεργη περίπτωση ο Γάλλος μπακ. Δεν κατάφερε να εγκλιματιστεί στην ομάδα και οι εμφανίσεις του έμειναν στο πολύ μέτριο. Ίσως χρειάζεται μια δεύτερη ευκαιρία αλλά ακούγεται πως θα αποτελέσει παρελθόν το καλοκαίρι.

Όγκνιεν Βράνιες: 4

Όπως το περιμέναμε. Δεν ήταν ο Βράνιες που θυμόμαστε αφού έχουν μεσολαβήσει πολλά στη φυγή του στο εξωτερικό που είναι λογικό να τον έχουν ρίξει στη μετριότητα. Δεν έδεσε ποτέ με τον Γιώργο Τζαβέλλα και μαζί αποτελούν ένα εκ των χειρότερων αμυντικών διδύμων στην «Κιτρινόμαυρη» ιστορία.

Γεράσιμος Μήτογλου: 6

Δεν έλειψαν τα λάθη από τον Έλληνα στόπερ. Όμως έδειξε πως, αν δουλευτεί σωστά, μπορεί ίσως να αποτελεί μια αξιόπιστη λύση έστω στον πάγκο της ομάδας. Σε καμία περίπτωση δεν είναι στο ίδιο τραγικό επίπεδο των βασικών κεντρικών αμυντικών.

Εχσάν Χατζισαφί: 6

Αποστόμωσε πολλούς επικριτές του. Ο Ιρανός ποδοσφαιριστής βοήθησε αρκετά, ειδικά στα χαφ, τηρουμένων και των αναλογιών, ίσως λειτούργησε το ρητό «στους τυφλούς ο μονόφθαλμος». Ωστόσο έδωσε βοήθειες και λύσεις οπότε τοποθετείται στο μικρό γκρούπ αυτών που άφησαν θετική εικόνα φέτος.

Γιώργος Ταβέλλας: 3

Τραγικές εμφανίσεις του Έλληνα κεντρικού αμυντικού. Έχει αγωνισθεί βασικός σχεδόν σε όλες τις ήττες της ομάδας και φέρει ευθύνη. Λάθος η απόκτησή του και μάλιστα ως βασικό ποδοσφαιριστή. Όλα δείχνουν απομάκρυνση του καλοκαίρι.

Ντάμιαν Σιμάνσκι: 7

Από την έλευση του Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ και μετά ήταν ο κυρίαρχος της μεσαίας γραμμής. Ο Πολωνός χαφ μπορεί να μην έχει μια σταθερότητα στην απόδοσή του ωστόσο, ειδικά στα play off, ίσως να είναι κι ο MVP της ΑΕΚ.

Ντάμιαν Λε Ταλέκ: 3

Ίσως να είναι ένας καλός τρίτος στόπερ. Κανείς δεν θα μάθει. Απογοήτευσε πάρα πολύ και αποτέλεσε βάρος για το κέντρο του συλλόγου. Δεν υπάρχει πιθανότητα, λογικά, να παραμείνει και τη νέα σεζόν στην ομάδα.

Αντρέ Σιμόες: 6

Πονεμένη ιστορία ο Πορτογάλος. Αποχαιρέτησε, αδίκως και με τον πλέον χειρότερο τρόπο, την ομάδα ενώ πάλεψε σε στιγμές που όλοι τα παράτησαν. Ένα μηχανάκι που πληρώνει το πέρασμα του χρόνου αλλά περισσότερο τις λάθος επιλογές σε παίκτες των «υπεύθυνων».

Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ: 6

Πολύ ποιοτικός ποδοσφαιριστής κι αυτό δεν κρύβεται σε καμία περίπτωση. Ήρθε με περίεργο τρόπο στην ΑΕΚ σαν ο άνθρωπος που ανέλαβε μια «ειδική αποστολή». Δεν κατάφερε να εκπληρώσει τους στόχους αλλά έδειξε πως με προετοιμασία και καλύτερη γνωριμία με το υπόλοιπο ρόστερ θα αποτελούσε το ποιοτικότερο χαφ στη λίγκα με διαφορά.

Πέτρος Μάνταλος: 7

Ηγετικές ικανότητες μπορεί να μην κατέχει, όπως κατηγορείται από πολλούς, αλλά φέτος αγωνιστικά δεν ήταν κακός. Αντιθέτως ήταν εκ των κορυφαίων. Τρία γκολ και εννέα ασίστ σε μια πολύ κακή ΑΕΚ δεν περνάνε απαρατήρητα. Καλή σεζόν από τον αρχηγό της ομάδας που δεν είναι μόνο αυτός το πρόβλημα.

Γεβχέν Σάκχοφ: 4

Από όταν πέρασε Κορωνοϊό δεν επέστρεψε ποτέ ίδιος. Φέτος δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα, σε εξαίρεση το νικητήριο γκολ (με τη βοήθεια της τύχης) κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ορθώς αποχωρεί από το σύλλογο καθώς δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα περισσότερο.

Ντάρκο Γέφτιτς: 4

Δεν αγωνίσθηκε πολύ αλλά όσο το έκανε δεν έδειξε σχεδόν τίποτα. Δύο-τρεις κάθετες μπαλιές και μετά από εκεί ανιαρό ποδόσφαιρο και μηδέν ουσία. Ορθώς δεν θα αγορασθεί από την ομάδα που ανήκει.

Νόρντιν Άμραμπατ: 4

Ένας παίκτης που διχάζει. Είτε αρέσει σε κάποιους επειδή παλεύει είτε κουράζει κάποιους άλλους η μηδέν ουσία του. Εγώ ενστερνίζομαι τη δεύτερη άποψη. Κουράζει πολύ τη μπάλα και δεν βοηθάει στην ανάπτυξη της επιθετικής ανάπτυξης.

Λιβάι Γκαρσία: 6

Ίσως εκ των πιο ποιοτικών εξτρέμ του πρωταθλήματος. Στο τέλος προσπάθησε να «κουβαλήσει» ο ίδιος την ομάδα αλλά δεν τα κατάφερε αφού η άμυνα της ΑΕΚ δέχτηκε τρία γκολ από τον Άρη καταφέρνοντας ένα νέο μαύρο ρεκόρ. Ο ποδοσφαιριστής θα είναι σίγουρα βασικός και τη νέα σεζόν.

Καρίμ Ανσαριφάρντ: 4

Πολύ λίγα πράγματα από τον Ιρανό επιθετικό. Δεν κατάφερε να βοηθήσει όποτε πέρασε ως αλλαγή είτε ξεκίνησε ως βασικός. Τα τέσσερα τέρματα που πέτυχε είναι ελάχιστα για έναν επιθετικό σε 22 συμμετοχές. Λογικά θα αποτελέσει παρελθόν.

Αραούχο: 7

Ο Αργεντινός επιθετικός αποτελεί όαση για το «Κιτρινόμαυρο» ρόστερ. Ο ίδιος σε 22 συμμετοχές πέτυχε 11 γκολ. Όχι τον ιδανικό αριθμό αλλά σε αυτό το ρόστερ αποτελεί υπερπροσπάθεια. Σίγουρα θα αποτελεί βασική λύση και τη νέα σεζόν.

Στίβεν Τσούμπερ: 6

Ανάμεσα στο «5» και στο «6». Είναι πολύ ποιοτικός αλλά χάθηκε για μεγάλο μέρος του πρωταθλήματος. Σίγουρα μπορεί να αποτελεί βασική λύση του ρόστερ αλλά πρέπει να σοβαρευτεί. Θεωρείται, όχι άδικα, εκ των πιο ποιοτικών ποδοσφαιριστών της λίγκας.

Μουάμερ Τάνκοβιτς: 2

Δεν κατάφερε να προσφέρει απολύτως τίποτα. Προς το τέλος της σεζόν όποτε έμπαινε ως αλλαγή φάνηκε πως ήταν νευριασμένος και πολύ αδιάφορος. Η θητεία του στην ΑΕΚ είναι φανερό πως έχει ολοκληρωθεί ήδη.

Προπονητές

Βλάνταν Μιλόγεβιτς:

Ουσιαστικά πιστώθηκε την αποτυχία εισόδου στην Ευρώπη. Φταίει; Όχι τόσο αφού δεν έγιναν γρήγορα οι μεταγραφές. Μετέπειτα ό,τι και να γινόταν κουβαλούσε αυτό το βάρος. Δεν είναι κακός προπονητής ενώ με την παραίτησή του ουσιαστικά πρόλαβε την απόλυσή του.

Αργύρης Γιαννίκης: 

Δεν ξέρω αν έπρεπε να αποκτηθεί κάποια στιγμή από την ΑΕΚ αλλά σίγουρα δεν έπρεπε τη δεδομένη στιγμή. Ήταν άπειρος και δεν κατάφερε να κάνει απολύτως τίποτα. Χωρίς αυτό να λέει κάτι αφού η φετινή ΑΕΚ ήταν από τον πυρήνα της τραγική.

Σωκράτης Οφρυδόπουλος: 

Μέγα λάθος η επιλογή του για να τελειώσει τη σεζόν ως υπηρεσιακός. Δεν έμεναν 4-5 ματς αλλά μισό πρωτάθλημα που κρινόταν η είσοδος στην Ευρώπη. Τόσο μπορούσε τόσο έκανε ο Έλληνας συμπαθής κόουτς αλλά δεν έπρεπε να επιλεχθεί εκείνη τη στιγμή.