ΑΕΚ, ΜΠΑΣΚΕΤ

«Βήμα» τετράδας με τον κόσμο της

Η Βασίλισσα αντιμετωπίζει το Λαύριο (20:00, ΕΡΤ 3) με μοναδικό στόχο την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα ώστε να διατηρηθεί σε τροχιά τετράδας.

Να αφήσει πίσω την ήττα από τον Παναθηναϊκό φιλοδοξεί η Ένωση, η οποία υποδέχεται το Λαύριο στο κλειστό των Άνω Λιοσίων απόψε (20:00, ΕΡΤ 3)  στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Basket League. Η ομάδα του Σεγκούρα έχει ρεκόρ 9-10 και κυνηγάει τον Κολοσσό που βρίσκεται στο 10-8, ενώ στο κόλπο είναι και η Λάρισα που με τη νίκη της επί του Περιστερίου έφτασε στο 9-9.

Η Ένωση ως γηπεδούχος έχει ρεκόρ 6-3. Το Λαύριο έχει συνολικό ρεκόρ 7-11 όμως εκτός έδρας δείχνει να τα πηγαίνει καλύτερα μετρώντας 4 νίκες και 5 ήττες.

Στα αγωνιστικά, ο Μπράιαν Ανγκόλα έχει επιστρέψει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμος να αγωνιστεί. Ο Κιθ Λάνγκφορντ με τη σειρά του συνεχίζει το ειδικό πρόγραμμα και στόχος είναι να έχει μπει στην εξίσωση μέχρι τα play off. Συν τοις άλλοις ο Κούρο Σεγκούρα δεν μπορεί να υπολογίζει και στις υπηρεσίες του Γκρίφιν ο οποίος βρίσκεται στην Αμερική για σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα.

Η ΑΕΚ έχει καλή παράδοση κόντρα στο Λαύριο καθώς μέτρα 9 νίκες σε 12 αναμετρήσεις με την ομάδα της ανατολικής Αττικής. Μάλιστα η μοναδική εντός έδρας ήττα ήρθε την περσινή σεζόν με 94-97 στη παράταση. Η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του Δικεφάλου είναι το +40 της περιόδου 2016-2017. Στο αγώνα του πρώτου γύρου στη Λαυρεωτική η Ένωση είχε επικρατήσει με 82-81 σε ένα ματς θρίλερ με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ανγκόλα και Χάμερ.