ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φράνσον: Η πρόσφατη περιπέτεια υγείας που τον έκανε πιο δυνατό

Το νέο απόκτημα της «Ένωσης» θα υπογράψει το συμβόλαιό του μέσα στην ημέρα και θα φορέσει τα «Κιτρινόμαυρα». Ο ίδιος είχε πρόσφατα μια περιπέτεια υγείας!

Ο Αλεξάντερ Φράνσον τα προηγούμενα χρόνια αναγκάστηκε να περάσει «λοιμώδη μονοπυρήνωση». Ονομάζεται και «αδενικός πυρετός» ή αλλιώς και «ασθένεια του φιλιού». Η λοιμώδης μονοπυρήνωση είναι μια νόσος που συχνότερα εκδηλώνεται σε άτομα ηλικίας μεταξύ 15 και 30 ετών και συνήθως η μετάδοση γίνεται μέσω του σάλιου, του αίματος η άλλων σωματικών υγρών. Γι’ αυτό και είναι πολύ εύκολο να μεταδοθεί από ένα φιλί ή από κοινή χρήση αντικειμένων. Τα συμπτώματα της ασθένειας, τα οποία διαρκούν από δύο εβδομάδες μέχρι ένα μήνα περιλαμβάνουν κόπωση, πυρετό, πονόλαιμο, μυϊκούς πόνους και ρίγη μεταξύ άλλων.

Ο Σουηδός χαφ, που αναμένεται να ανακοινωθεί από την ΑΕΚ, βρισκόταν με την αποστολή της εθνικής του ομάδας για τα καθιερωμένα τουρ στη Ντόχα και το Κατάρ. Ο ίδιος μίλησε στην «Aftonbladet» και περιέγραψε ακριβώς τι είχε συμβεί τότε:

«Ήμουν στο ξενοδοχείο και τη νύχτα ανέβασα πυρετό ενώ αισθανόμουν και τον λαιμό μου να πονάει. Έπρεπε να επιστρέψω σπίτι μου στο Νόρκεπινγκ για να αναρρώσω και θα πετούσα μερικές μέρες αργότερα. Ο πυρετός όμως ανέβαινε και χειροτέρευα. Για πέντε μέρες ήμουν με 39-40 πυρετό». Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Νιώθεις σαν να πεθαίνεις. Ίδρωνα απίστευτα πολύ. Κρύωνα και δίπλωνα όταν ξάπλωνα στο κρεβάτι. Μπρρρ, ήταν άσχημο και σκληρό συναίσθημα. Πήρα πενικιλίνη για δέκα μέρες και ξεκίνησα πάλι προπονήσεις για περίπου δύο εβδομάδες. Επιστρέφοντας όμως μια μέρα προς το σπίτι μου ανέβασα ξανά πυρετό».

Όταν ο Αλεξάντερ Φράνσον ήταν κλινήρης, πρωτοεμφανίστηκε ο κορωνοϊός. Οπότε ο ίδιος δήλωσε: «Πολλοί μου είχαν πει ότι είχα κολλήσει κορωνοϊό, αλλά πιστεύω πως δεν το είχα περάσει ευτυχώς. Αρκεί να βήξει κάποιος και αμέσως θα γίνει συζήτηση για τον κορωνοϊό και για μένα»!