ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ήττα-σοκ από τον Παναιτωλικό(1-2) και … 3η θέση για την ΑΕΚ!

Ντροπιαστική ήττα για την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη, που όπως και στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, κατάφερε εντός έδρας να δεχτεί την ανατροπή! Δύο τέρματα από το πουθενά τιμώρησαν τη σταθερά κακή αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ, ενώ και επιθετικά δεν φάνηκε κάποια συνεργασία.

Η έλλειψη ρυθμού ήταν εμφανέστατη και για τις δύο ομάδες, καθώς η παραγωγή φάσεων ήταν λιγοστή στο πρώτο μέρος. Η Ένωση είχε τη κατοχή της μπάλας χωρίς ωστόσο να μπορεί να δημιουργήσει κάποια τελική πάσα που θα ανησυχήσει την άμυνα του Παναιτωλικού. Πρώτη τελική για το Δικέφαλο στο 31′, όταν ο Τζαβέλλας έπειτα από εκτέλεση κόρνερ θα πάρει τη κεφαλιά με τον Μελίσσα να μπλοκάρει. Έξι λεπτά αργότερα ο Καρίμ, εκ των ελάχιστων διασωθέντων απόψε, θα πάρει τη μπάλα εντός περιοχής, θα εκτελέσει, αλλά ο κίπερ της ομάδας του Αγρινίου έχει και πάλι απάντηση. Τελευταία αξιοσημείωτη τελική ήταν αυτή του γκόλ, στο 45′ όταν ο Μάνταλος με μακρινή μεταβίβαση θα βρεί τον Ανσαριφάρντ, που αποφεύγοντας όμορφα τον προσωπικό του αντίπαλο θα εκτελέσει με το αριστερό, για το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο φάνηκε να ξεκινά ιδανικά για την ΑΕΚ, καθώς πριν συμπληρωθούν πέντε λεπτά πραγματοποίησε δύο τελικές. Ο Τζαβέλλας είδε την εκτέλεση φάουλ του να σταματά στο δοκάρι, ενώ ελάχιστα αργότερα, ο Γκαρσία στο γύρισμα του Ανσαριφάρντ πλάσαρε πάνω στον Μελίσσα. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι κιτρινόμαυροι άρχισαν σταδιακά να ρίχνουν στροφές, και παρά τις παρεμβάσεις του Γιαννίκη από τον πάγκο, αρχικά με τον Τσούμπερ να κάνει την επανεμφάνισή του, στη θέση του Λιβάι. Σε ανύποπτη φάση στο 79ο λεπτό, και μετά από λάθος του Μάνταλου, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν τη κατοχή ψηλά, και με τον Καρέλη να φεύγει πίσω(!) από τη γραμμή του κέντρου, έφεραν το παιχνίδι στα ίσα. Το … κερασάκι της αποψινής αναμέτρησης έφτασε μόλις πέντε λεπτά αργότερα,όταν  πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, με τον Μεντόζα να πίανει ένα απίστευτο σουτ εκτός περιοχής. Από εκεί και έπειτα η Ένωση δεν είχε τίποτε σπουδαίο να επιδείξει, γνωρίζοντας έτσι τη δεύτερη διαδοχική ήττα εντός έδρας, με τον ίδιο τρόπο και το ίδιο σκόρ, ξεκόβοντας τα περί ανταγωνισμού στη συνέχεια του πρωταθλήματος μόνη της, όχι μόνο βαθμολογικά αλλά και βάσει αγωνιστικής εικόνας.