ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δέδες: «Χαίρομαι πολύ για τη προσφορά μου στο Μουσείο, πέρασα όμορφα χρόνια στην ΑΕΚ»

Σε συνέντευξή του στο sdna.gr, ο κ. Δέδες  μίλησε για τη μεγαλοπρεπή δωρεά του στο Μουσείο της ΑΕΚ.

Αναλυτικά, όσα είπε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής:

«Η λέξη Αγιά Σοφιά έχει μεγάλη σημασία για μένα. Η καταγωγή του πατέρας μου και της μητέρας μου είναι από τη Σμύρνη. Είμαι γόνος Μικρασιατών.

Θυμάμαι την ανατριχίλα που με κυρίευσε όταν πήγαμε στην Τουρκία την περίοδο που έπαιζα στον Πανιώνιο και επισκέφτηκα την Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη.

Ήταν κάτι το αξέχαστο. Χαίρομαι πάρα πολύ που προσέφερα στο Μουσείο της ΑΕΚ το χρυσό παπούτσι μου που κατέκτησαν με την ΑΕΚ  τη σεζόν 75-76 και την τιμητική πλακέτα του Λουκά Μπάρλου (…) Η ΑΕΚ φτιάχνει ένα εξαιρετικό γήπεδο. Είχα πάει στο χώρο όταν είχαν πρωτοξεκινήσει οι εργασίες και σκοπεύω να το επισκεφτώ πολύ σύντομα τώρα που αποκτά την τελική μορφή του.

Τιμάει την ιστορία της η ΑΕΚ με τις φωτογραφίες και τα ομοιώματα προσώπων που έγραψαν χρυσές σελίδες.

Με μεγάλο σεβασμό απέναντι στην ιστορία της ο Δημήτρης Μελισσανίδης συμβάλλει αποφασιστικά στη δημιουργία της Αγιά Σοφιάς στην οποία εύχομαι η ΑΕΚ να μπει το συντομότερο δυνατό.. Πέρασα τρία όμορφα και έντονα χρόνια στην ΑΕΚ που δεν τα ξεχνάω ποτέ.

Όπως και την βράβευση μου από τον αξέχαστο Λουκά Μπάρλο στο τελείωμα της καριέρας μου στον Πανιώνιο. Τότε μάλιστα θυμάμαι πως του είχα μεταφέρει πως εάν με έπαιρνε λίγα χρόνια νωρίτερα στην ΑΕΚ, θα έβαζα 20 γκολ κάθε χρόνο.

Στο ξεκίνημα της καριέρας μου είχα πρότυπο τον Νεστορίδη και είχα την φωτογραφία του στο πατίνι μου».