ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τραγικός Κάκος-Ανακάλυψε δεύτερο πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ

Χθες βράδυ στην εκπομπή «Total Football» στο Open, ο παλαίμαχος διαιτητής Τάσος Κάκος ανακάλυψε άλλο ένα πέναλτι για την ομάδα του ΠΑΣ.

Οι περισσότεροι γνωρίζαμε πως ο πρώην διαιτητής θα συμφωνούσε με τον Καραντώνη, πως το μαρκάρισμα του Μήτογλου στον Περέα είναι παράβαση, πέναλτι. Όμως, ο κ. Κάκος, ο οποίος σχολιάζει αμισθί υπενθυμίζουμε στο συγκεκριμένο κανάλι, είδε πέναλτι του Βράνιες στον Πίρσμαν στο δεύτερο ημίχρονο. Μιλάμε φυσικά για την φάση στην οποία αφού ο παίκτης του ΠΑΣ έχει επιχειρήσει με όλη του την δύναμη ένα σουτ, από την γραμμή της περιοχής, πέφτει πάνω στον Βράνιες, ο οποίος ούτε έρχεται σε επαφή χαμηλά με τον Πίρσμαν και εμφανώς προσπαθεί να τραβηχτεί.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πέναλτι του ΠΑΣ: «Υπάρχει μια περίπτωση πέναλτι. Βλέπουμε ότι ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ αρχίζει να παίζει παραβατικά έξω από την περιοχή. Τραβάει τον επιτιθέμενο ποδοσφαιριστή, ο οποίος καταφέρνει να του ξεφύγει, να έχει στην κατοχή την μπάλα και να είναι εντός περιοχής. Βλέπουμε τον παίκτης της ΑΕΚ που προσπαθεί να μαρκάρει τον αντίπαλο, κινείται δεξιά και τον ανατρέπει. Ενώ θα μπορούσε να πάει προς τη μπάλα, βλέπουμε να τον ανατρέπει. Όπως μπορούμε να κάνουμε παράβαση με το χέρι, με το πόδι, έτσι μπορούμε να κάνουμε και με το σώμα. Ο παίκτης της ΑΕΚ εδώ χρεώνεται ότι δεν πήγε στη μπάλα, κάνει μια κίνηση δεξιά για να ανατρέψει τον ποδοσφαιριστή, και να του πάρει την κατοχή της μπάλας. Σωστά ο διαιτητής έδωσε παράβαση πέναλτι, κατευθείαν, χωρίς δεύτερη σκέψη, επιβεβαιώθηκε από το VAR».

Για ένα τράβηγμα του Μάνταλου: «Ο παίκτης Μάνταλος της ΑΕΚ έχει μια επαφή, όμως όπως είπαμε και σε άλλες περιπτώσεις, η επαφή δεν τιμωρείται εφόσον δεν υπάρχει τράβηγμα ή σπρώξιμο».

Για την φάση Βράνιες-Πίρσμαν: «Ένα πέναλτι που ζήτησε ο ΠΑΣ. Ο διαιτητής δεν έδωσε κάτι. Στην επανάληψη θα δούμε ότι ο παίκτης του ΠΑΣ προλαβαίνει, τσιμπάει τη μπάλα, ο παίκτης της ΑΕΚ μπαίνει μπροστά στην πορεία του ποδοσφαιριστή, είναι εντός περιοχής και είναι μια παράβαση πέναλτι».