ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: « Στόχος να εντοπίσουμε και να αποβάλλουμε τους υπανθρώπους που εμπλέκονται στο περιστατικό με τον Ρότα»

Θέση έλαβε η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ σχετικά με το περιστατικό ρατσιστικού προπηλακισμού του Λάζαρου Ρότα μετά το πέρας της χθεσινής αναμέτρησης, δηλώνοντας πως καταδικάζει το περιστατικό και θα κινήσει τις διαδικασίες ώστε να βρεθούν οι υπεύθυνοι.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ομάδας των Ιωαννίνων:

«Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 δεν ανέχτηκε ποτέ ούτε πρόκειται να ανεχτεί ρατσιστικές συμπεριφορές, απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε και να αποβάλλουμε από τον οργανισμό μας τους όποιους υπάνθρωπους συμμετείχαν στο περιστατικό απέναντι στον ποδοσφαιριστή της Α.Ε.Κ..

Μας το επιβάλλει η ιστορία μας, μας το επιβάλλουν οι οπαδοί μας, μας το επιβάλλει η λογική, μας το επιβάλλει το ποδόσφαιρο που αγαπάμε.»

Κατά τη διάρκεια του παραπάνω «επεισοδίου», αρχικά πήγε να γίνει παρεξήγηση με έναν άνθρωπο του ΠΑΣ που ήταν μπροστά στο περιστατικό,  γιατί είχε δει μόνο την αντίδραση του Ρότα προς τον κόσμο, αλλά εν συνεχεία επικοινώνησε  με τη «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ και ζήτησε να μεταφερθεί στον Ροτα η προσωπική του συγγνώμη αλλά και το ευχαριστώ του επειδή έμεινε ψύχραιμος

Ο ίδιος ο Λαζαρος απάντησε ότι «δεν αξίζει καν να δίνουμε σημασία σε τέτοιους λιγους ανθρωπους και σε μεμονωμένες συμπεριφορές που δεν εκφράζουν μια ομάδα και τον κόσμο της.
Πιο πολύ με ευχαρίστησαν τα μικρά παιδιά που ζητούσαν φωτογραφίες και αυτόγραφα, παρά αξίζει να ασχοληθούμε με συμπεριφορές που δεν μας αγγίζουν»