ΑΕΚ, ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ, ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Πάλεψε η ΑΕΚ αλλά δεν τα κατάφερε και έχασε από την Πέλιστερ με 27-30

Η ΑΕΚ φιλοξένησε και ηττήθηκε με 27-30 από την Πέλιστερ για το EHF European League στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η ομάδα από τη Β. Μακεδονία άνοιξε το σκορ με την ΑΕΚ να ισοφαρίζει άμεσα σε 1-1 στην αρχή του παιχνιδιού, όμως από εκεί και έπειτα η Πέλισταρ «πάτησε γκάζι» και προηγήθηκε στο σκορ με την «Ένωση» να την κυνηγά σε όλη την διάρκεια του ημιχρόνου.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλοί επιθετικά και μόλις άνοιγαν την διαφορά έριχνα τον ρυθμό τους με την ΑΕΚ να μειώνει συνεχώς το σκορ. Παρότι η Πέλιστερ προηγήθηκε με 4-9 η «Ένωση» συνεχώς μείωνε βγάζοντας καλές άμυνες και παράλληλα έκανε ένα πολύ εύστοχο επιθετικό παιχνίδι με τα περισσότερα σουτ να μπαίνουν γκολ. Η διαφορά έφτασε στο γκολ στο 20ο λεπτό με το σκορ στο 11-12, όμως η δίλεπτη αποβολή του Τζηρά (που ήταν εκ των κορυφαίων για την ΑΕΚ) οδήγησε την Πέλιστερ να ξανά πάρει προβάδισμα 2 τερμάτων.

Από κει και πέρα -σχεδόν- ό,τι σουτ επιχειρούσε η φιλοξενούμενη ομάδα πήγαινε γκολ. Έτσι διαμορφώθηκε το σκορ ημιχρόνου 13-16 αφού είχε προηγηθεί με 11-16.

Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε με ανάλογο ρυθμό, η ΑΕΚ αν και μπήκε ορεξάτη και δυναμικά σκοράροντας 2 τέρματα η Πέλιστερ συνέχισε το πολύ καλό επιθετικό παιχνίδι που έκανε και άνοιξε γρήγορα την διαφορά στα 5 γκολ αφού αρχικά διαμόρφωσε το 15-20, ενώ μόλις η «Ένωση» ξεκίνησε να απαντά ξανά σκοράροντας, η ομάδα από τη Β. Μακεδονία έκανε το 19-25, περίπου στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου.

Η ΑΕΚ έβρισκε δίχτυα, όμως και η αντίπαλος της έκανε το ίδιο με αποτέλεσμα η διαφορά όσο και αν μειωνόταν να άνοιγε ξανά υπέρ των φιλοξενουμένων. Η «Ένωση» μείωσε αρκετά και ένα λεπτό πριν τη λήξη έκανε το 27-30 (τελικό σκορ), ενώ είχε και κάποιες ακόμη φάσεις να σκοράρει αλλά ο αντίπαλος γκολκίπερ έβγαλε κάθε σουτ που επιχείρησαν οι παίκτες του Δημήτρη Δημητρούλια, στο τελευταίο λεπτό.

Κορυφαίοι για την ΑΕΚ ήταν οι Τζηράς και Μυλωνάς με 6 γκολ, ενώ για την Πέλιστερ 9 τέρματα σημείωσε ο Πέριτς. Έτσι η ΑΕΚ μετά από τρεις αγώνες έχει 4 βαθμούς στον όμιλο της.