ΑΕΚ, ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΜΗΝΑΣ ΜΙΝΚΩΦ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η ΑΕΚ πρέπει να αφήσει πίσω τον ΟΦΗ και να κοιτάξει τα επόμενα παιχνίδια!

Δυο ημέρες πέρασαν από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και οι συζητήσεις γύρω από την αναμέτρηση δεν έχουν σταματήσει. Όμως μην ξεχνάμε πως η ΑΕΚ αύριο αντιμετωπίζει τη Λαμία και την Κυριακή τον ΠΑΟΚ. Μήπως τελικά ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να ασχολούμαστε μόνο με τα παιχνίδια που ολοκληρώθηκαν;

Γράφει ο Μηνάς Μίνκωφ

Για να μην παρεξηγηθώ, εννοείται μετά το εκάστοτε παιχνίδι επιβάλλεται η κριτική (είτε θετική, είτε αρνητική) και η κουβέντα γύρω από αυτό. Όμως δεν γίνεται δυο και τρεις μέρες να ασχολείται κανείς μοναχά με το παιχνίδι που έγινε την προηγούμενη αγωνιστική. Αύριο η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τη Λαμία και την Κυριακή ταξιδεύει στη Τούμπα και αντί να κουβεντιάζουμε για τις «σκέψεις» του Μιλόγεβιτς, την αγωνιστική κατάσταση των αντιπάλων κοκ. ακόμη αναρωτιόμαστε που ήταν ο VAR, αν τελικά ήταν κόκκινη ή όχι, τι έφταιξε στις αλλαγές και τα συναφή.

Κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει για το τι θα κάνει η διαιτησία στα παιχνίδια της ΑΕΚ από δω και πέρα. Αν θα υπάρξουν άλλες «σφαγές» ή όχι. Θα νευριάσουμε, θα απογοητευτούμε αλλά πρέπει γρήγορα να το αφήνουμε πίσω και να συνεχίζουμε. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που με επίσημη τοποθέτηση η ΠΑΕ ΑΕΚ είπε πως θα κυνηγήσει το θέμα. Επομένως ούτε έχει νόημα να αναλώνομαστε και δεν είναι δυνατόν να ασχολούμαστε με τον Φωτιά (και τον κάθε Φωτιά) δύο μέρες μετά (και δεν εννοώ μόνο για τις διαιτητικές του αποφάσεις στον αγώνα της ΑΕΚ, αλλά για το τι κάνει στη προσωπική του ζωή, τι επαγγέλεται κτλ). Ενδεχομένως να υπάρξουν αρκετά παιχνίδια που η «Ένωση» θα αδικηθεί, όμως όλοι οφείλουμε -και κυρίως παίκτες και προπονητής- να το αφήνουμε γρήγορα πίσω και να προετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι.

Αν δεν υπήρχε εμβόλιμη αγωνιστική και η ΑΕΚ έπαιζε κατευθείαν στη Τούμπα, θα έπρεπε μέχρι την Παρασκευή να ασχολούμασταν με το τι συνέβη στο Ηράκλειο; Πρέπει ο οργανισμός ΑΕΚ (και όταν εννοώ οργανισμός αναφέρομαι στους πάντες, παίκτες, προπονητές, staff, φιλάθλους και δημοσιογράφους) να μάθει να αφήνει γρήγορα πίσω τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις και να στρέφει την προσοχή της στα επόμενα παιχνίδια. Αλλιώς μπορεί να παίζουμε στη Θεσσαλονίκη αλλά να είμαστε στην Κρήτη.

Το ξανά γράφω για να μην παρεξηγηθώ, κριτική, ανάλυση και κουβέντα για το εκάστοτε ματς, όχι πρέπει αλλά επιβάλλεται να γίνεται. Όμως δεν παίζουμε ένα παιχνίδι, «κολλάμε» σε αυτό και «ξεχνάμε» τα υπόλοιπα.