ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η παρέμβαση Μελισσανίδη και η επίσκεψη στο σπίτι του Ζούμπερ τα…ξημερώματα!

Η «Ένωση» ολοκλήρωσε μια μεγάλη συμφωνία και έντυσε στα «Κιτρινόμαυρα» τον Ελβετό παικταρά. Για να γίνει αυτό υπήρξε μεγάλο παρασκήνιο όμως!

Είναι γεγονός. Η ΑΕΚ απέσπασε την υπογραφή του Στίβεν Ζούμπερ και τον φέρνει στην Ελλάδα ώστε να ντυθεί με τον «Δικέφαλο» στο στήθος. Για να ολοκληρωθεί αυτό το «deal» όμως υπήρξαν πολλές ανατροπές και αρκετές ενέργειες ώστε να πειστεί ολοκληρωτικά ο ποδοσφαιριστής.

Έως την Πέμπτη όλα πήγαιναν καλά για την «Ένωση». Την Παρασκευή όμως ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής ενημερώθηκε για το ενδιαφέρον της Βενέτσια, θυμίζουμε πως μετά το Euro είχε μεταφέρει στον μάνατζερ του, πως «Όνειρό μου η Seria A και η Premier League, σε αυτά τα δύο πρωταθλήματα θέλω να μου βρεις ομάδα». Ο ίδιος λοιπόν ζήτησε από τους Κονέ-Παπαδημητρίου, οι οποίοι βρισκόντουσαν στη Φρανκφούρτη, λίγο παραπάνω χρόνο.

Εκεί ανέλαβε ο Δημήτρης Μελισσανίδης ο οποίος επικοινώνησε με τον μάνατζερ του παίκτη και του είπε:  «Ο παίκτης αυτός θα έρθει στην ΑΕΚ, δεν κάνω πίσω, αλλά βασική προϋπόθεση είναι ότι αυτό θα τελειώσει απόψε».

Αυτό λειτούργησε θετικά ως προς την έκβαση της μεταγραφής ενώ αυτό που «σκλάβωσε» τον Ελβετό ποδοσφαιριστή ήταν το γεγονός πως οι δύο απεσταλμένοι της ομάδας τον επισκέφτηκαν, έπειτα από συνεννόηση με τον μάνατζερ του, τα ξημερώματα στο σπίτι του ώστε να τον πείσουν να υπογράψει.

Ο Στίβεν Ζούμπερ ήταν τόσο έκπληκτος που έλεγε: «Οι άνθρωποι της ΑΕΚ με τρέλαναν. Πρώτη φορά μια ομάδα μου δείχνει με τέτοιο τρόπο ότι με θέλει. Δεν έχω εισπράξει ποτέ τόσο σεβασμό και τέτοια αγάπη στο πρόσωπό μου». Από την πλευρά τους οι Κονέ-Παπαδημητρίου ήταν ξεκάθαροι: Εμείς εισιτήριο επιστροφής δεν έχουμε, θα μείνουμε εδώ μέχρι να σε πάρουμε μαζί μας στην Αθήνα».

Τέλος καλό και όλα καλά λοιπόν με τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή να δηλώνει: «… το ζήτημα για το παιδί δεν είναι οικονομικό, ξέρει πόσο μεγάλη ομάδα είναι η ΑΕΚ και ότι δεν έχει σχέση με τη Βενέτσια σαν ομάδες, το ζήτημα για το παιδί είναι το πρωτάθλημα».