Uncategorized

Χάντερ: ”Μπορούμε και φέτος να κατακτήσουμε το Champions League”

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Σε συνέντευξή του, ο Βινς Χάντερ, μίλησε για την φετινή προσπάθεια της ΑΕΚ και δήλωσε με ξεκάθαρο τρόπο πως η ”ένωση” θα παλέψει για το repeat στο Champions League.

Η φετινή σεζόν άρχισε με μεγάλες προσδοκίες για την ΑΕΚ. Η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος, αλλά και του Champions League, τη σεζόν 2017-18 ανέβασαν ακόμα πιο ψηλά τον πήχη στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο. Η Ένωση, λοιπόν, έχοντας αλλάξει αρκετά, σε σχέση με την ομάδα που έγραφε ιστορία την περσινή σεζόν, είχε μια ξεκάθαρη αποστολή: Να παραμείνει στο ίδιο υψηλό επίπεδο Στην προσπάθεια αυτή ο Λούκα Μπάνκι διατήρησε στις τάξεις της ομάδας τον Βινς Χάντερ. Ο Αμερικανός σέντερ ήταν ο μοναδικός από τους ξένους της περσινής ομάδας, που κράτησε τη θέση του στο φετινό ρόστερ. Και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να έρθουν.

Από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια ο 24χρονος σέντερ ήταν εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ, κυριαρχώντας κάτω από τα καλάθια. Κι όλα αυτά, με τον Λούκα Μπάνκι να έχει βρει τον τρόπο να τον αξιοποιεί, προς όφελος της ομάδας.

Το πρώτο μισό της φετινής σεζόν ολοκληρώνεται. Τι αποτίμηση θα έκανες;

«Έχουμε μια πολύ καλή σεζόν μέχρι στιγμής. Η ομάδα έχει βρει ρυθμό στο παιχνίδι της. Ίσως ο κόσμος να μην είδε με την ίδια διάθεση την φετινή προσπάθεια στο ξεκίνημα, γιατί είχαμε κάποιες ήττες στα πρώτα παιχνίδια. Παρολίγον να χάναμε και το παιχνίδι με τη Νίμπουρκ, αλλά το κερδίσαμε στην παράταση. Αυτό που θέλουμε και αυτό που έχουμε σαν στόχο είναι να τελειώσουμε δυνατά τη σεζόν! Είναι μεγάλη η σεζόν και εμείς αυτό που θέλουμε είναι να πάρουμε το μέγιστο δυνατό ενόψει συνέχειας και να παρουσιαστούμε έτοιμοι στα πλέι οφ».

Στο διάστημα αυτό πετύχατε αρκετές σημαντικές νίκες. Μία εξ αυτών ήταν κόντρα στην Χάποελ Ιερουσαλήμ, εκτός έδρας. Νίκες σαν κι αυτή δείχνουν την ποιότητα της φετινής ΑΕΚ;

»Θεωρώ πως θα μας βοηθήσει να φτάσουμε στην πρώτη θέση του ομίλου μας. Πιστεύω πως είμαστε στον πιο δυνατό όμιλο της διοργάνωσης, καθώς οι ομάδες που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ καλές και άκρως ανταγωνιστικές. Αυτό θα μας βοηθήσει να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Αυτός είναι ο σκοπός κάθε ομάδας που θέλει να φτάσει ψηλά».

Καταφέρατε να δημιουργήσετε ένα σερί 10 νικών. Τι σήμαινε αυτό το σερί για την ομάδα;

«Απλώς έδινε ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε όλη την ομάδα. Φυσικά ευχόμασταν όλοι να μην τελειώσει ποτέ, αλλά αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε την κατάλληλη ψυχολογία και αυτοπεποίθηση όταν έρθουν τα μεγάλα παιχνίδια στα πλέι οφ στις δύο διοργανώσεις που αγωνιζόμαστε».

Στο ξεκίνημα της σεζόν η ομάδα έβγαζε σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι της και είχε κάποιες μαζεμένες ήττες. Τι άλλαξε από τότε;

«Βρήκαμε την ταυτότητά μας ως ομάδα στο παρκέ. Παίζαμε όλο και περισσότερο ο ένας για τον άλλο και βρήκαμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά καλά πράγματα εάν μείνουμε ενωμένοι σαν σύνολο. Θεωρώ πως ανεβάσαμε την απόδοσή μας στην άμυνα από ένα σημείο και μετά και αυτό μας βοήθησε να γίνουμε… ασταμάτητοι! Η επίθεση είναι πάντα εκεί για εμάς, αλλά η άμυνα ήταν αυτή που μας έδωσε το κάτι παραπάνω και άλλαξε την εικόνα μας προς το καλύτερο».

Πέραν των εμφανίσεων της ομάδας και εσύ πραγματοποιείς εξαιρετικές εμφανίσεις και θεωρείσαι ένας από τους MVP της φετινής ΑΕΚ…

«(γελάει) Όπως η ομάδα έτσι και εγώ παίρνω αυτοπεποίθηση μέσα από τα καλά παιχνίδια που κάνουμε. Όσο χρειάζεται η ομάδα εμένα, άλλο τόσο τη χρειάζομαι και εγώ και αυτό φαίνεται και στο παρκέ. Έχουμε φτιάξει πολύ καλή χημεία με τους συμπαίκτες μου, εντός και εκτός παρκέ. Παίζω απελευθερωμένος και πραγματικά απολαμβάνω το παιχνίδι της ομάδας. Αυτό βέβαια ξεκινάει και από το προπονητικό επιτελείο που έχει βοηθήσει πολύ για να έρθει αυτή η εικόνα».

Ποιο είναι το μεγαλύτερο… όπλο της φετινής ΑΕΚ;

«Διαθέτουμε πολλούς καλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά μέσα από την άμυνα. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες στα γκαρντ, που φτιάχνουν το παιχνίδι της ομάδας και στην καλή μέρα τους ανεβαίνει το επίπεδο».

Θεωρείς πως φέτος η ΑΕΚ μπορεί να κοντράρει μέχρι τέλους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό;

«Κάθε χρόνο έχεις την ευκαιρία σου. Αυτός, άλλωστε, ήταν και ένας από τους λόγους που αποφάσισα να μείνω στην ΑΕΚ φέτος. Πέρυσι κατακτήσαμε το Κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ πήραμε και το Champions League. Με μια σταθερή φάση από την περσινή ομάδα είδα πως μπορούμε να κοντράρουμε και τους δύο. Σίγουρα θα είναι δύσκολο το έργο μας, αλλά μπορούμε να τους κοντράρουμε στα ίσια. Θα δούμε όμως, στο μέλλον τι έχουμε καταφέρει».

Είσαι κοντά έναν χρόνο στην ΑΕΚ. Σκέφτεσαι το μέλλον σου εδώ;

«Δεν σκέφτομαι πολλά όσον αφορά το μέλλον μου. Δεν μου αρέσει να μιλάω για το μέλλον μου. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα καθορίσουν την επόμενη κίνησή μου. Σκέφτομαι το τώρα και το πώς η ομάδα θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους της. Περνάω καλά πάντως παίζοντας εδώ».

Πάντως δείχνεις να περνάς πολύ καλά στην ομάδα τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ…

«Φυσικά! Είναι ο τρόπος που παίζουμε, ως ομάδα που με βοηθάει να δείχνω ποιος είμαι. Παράλληλα, μου αρέσει και η Αθήνα είναι μια πολύ όμορφη πόλη. Όμως, όπως είπα και πριν θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες το τι θα συμβεί στο μέλλον».

Για το 2019 τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος της ΑΕΚ;

«Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως; Θα συνεχίσουμε να παίζουμε σκληρά. Έχουμε βρει την ταυτότητά μας ως ομάδα και ο κόσμος θα πρέπει να μας περιμένει ακόμα πιο σκληρούς και δυνατούς με το νέο έτος».

Το repeat στο Champions League πόσο εφικτό είναι;

«Φυσικά και μπορούμε να το πετύχουμε ξανά. Δεν έχουμε την ίδια ομάδα σε σχέση με πέρυσι, αλλά έχουμε παίκτες με εμπειρία, παίκτες που έπαιξαν στο Eurocup και έφτασαν μέχρι τους τελικούς. Δεν έχουμε την ίδια ομάδα. Έχουμε ίδιο όνομα, αλλά διαφορετικό ρόστερ, οπότε αν το πετύχουμε θα είναι σαν… πρώτη φορά! Φυσικά όμως και μπορούμε να παλέψουμε μέχρι τέλους για το back to back».

Πηγή: Sdna.gr

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});