EUROPA CONFERENCE LEAGUE, ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ευρώπη … ΤΕΛΟΣ για την ΑΕΚ!

Σε ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να είχε τελειώσει πολύ νωρίτερα, η ΑΕΚ το οδήγησε στα πέναλτι όπου και ηττήθηκε.

Ένας αποκλεισμός που η λέξη σοκ δεν επαρκεί για να τον εκφράσει. Η ΑΕΚ βρίσκεται από Ιούλιο μήνα εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων! Σπατάλη ευκαιριών στην κανονική διάρκεια και ελαφριά χαλάρωση στην παράταση οδήγησαν το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι για να χαθεί τελικά.

Τα ημίχρονα

Από τα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ήταν ξεκάθαρη η ολότελα διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με το περασμένο παιχνίδι από την ΑΕΚ. Με απόλυτη πρωτοβουλία κινήσεων, έλεγχο της μπάλας και επιβολή ρυθμού ξεκίνησαν οι 11 του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, κρατώντας ωστόσο ασφαλή τα μετόπισθεν, παίζοντας με περιορισμένο ρίσκο. Στο 10′ θα έρθει η πρώτη τελική για την Ένωση, με τον Σέρχιο Αραούχο χωρίς ωστόσο ο Μπογκντάνοβιτς να δυσκολευτεί στο μπλοκάρισμα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, μια αντίστοιχου κινδύνου φάση θα επιτευχθεί για τους Βόσνιους με τον Στάνκοβιτς να δείχνει έτοιμος. Στο 25′ και λίγο πριν το cooling break, ο Αραούχο θα πάρει μια κεφαλιά μέσα απ’ τη μεγάλη περιοχή χωρίς να απειλήσει έντονα. Εννέα λεπτά αργότερα, το παιχνίδι θα πάρει φωτιά , με την πρώτη σπουδαία τελική προσπάθεια. Ο Αραούχο σε γύρισμα του Σιμάνσκι θα κάνει μια περιστροφή εντός της περιοχής και θα σουτάρει λίγο άουτ. Στο 36′ η Βελέζ θα ισοφαρίσει την Ένωση στις μεγάλες ευκαιρίες αλλά ο Στάνκοβιτς θα δηλώσει παρών και δώσει ένα πρώτο δείγμα γραφής. Στην εξέλιξη της φάσης και το 37′ η ΑΕΚ θα έχει … δύο σπουδαίες τελικές προσπάθειες, η μια με μονοκόμματο σουτ του κινητικότατου Σέρχιο, και στη συνέχεια με το σουτ-ριμπάουντ από τον Μάνταλο. Εκεί θα “σβήσει” ο ρυθμός του παιχνιδιού για το πρώτο 45λεπτο καθώς οι Βόσνιοι επιδόθηκαν σε χαρακτηριστικές καθυστερήσεις από πολύ νωρίς.

Χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες θα ξεκινήσει το δεύτερο ημίχρονο, με την ΑΕΚ να έχει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, στο 53′, με τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς να δέχεται γύρισμα μπροστά από το σημείο του πέναλτι αλλά να μην εκτελεί σωστά και να στέλνει τη μπάλα ψηλά. Λίγο  μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού ο κ. Μιλόγεβιτς θα κάνει τις πρώτες του αλλαγές, με σαφή πρόθεση να πετύχει (τουλάχιστον) το ένα πολυπόθητο γκολ. Στο 69΄η Βελέζ θα σημειώσει μια πολύ μεγάλη τελική η οποία θα είναι και η τελευταία της στην κανονική διάρκεια. Δέκα λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90′ ο Λιβάι θα χάσει μια απίστευτη ευκαιρία για την κλάση του, στο 89′ ο Αλμπάνης θα αστοχήσει από το ύψος σχεδόν της μικρής περιοχής σε μια φάση που δημιούργησε για τον εαυτό του, ενώ στο 92′ ο Καρίμ επίσης θα εκτελέσει άσχημα από ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση και χωρίς έντονη πίεση.

Παράταση

Εξουθενωμένοι φάνηκαν οι παίκτες και των δύο ομάδων, με τον δικέφαλο ούτε να μπορεί αλλά να μη δείχνει και τη διάθεση να πετύχει το δεύτερο τέρμα για να αισθανθεί μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι Βόσνιοι δεν απείλησαν καθόλου στα 30 λεπτά του εξτρά χρόνου, με την ΑΕΚ να έχει τρεις τελικές, με τους Αραούχο στο 104′, Μάνταλο στο 108′ με σούτ εντός περιοχής, και ένα ακόμη μακρινό σουτ από τον Σάκχοφ στο 114′.

Πέναλτι

Η διαδικασία εκκίνησε ιδανικά για την ΑΕΚ με τον Στάνκοβιτς να αποκρούει το πρώτο πέναλτι. Ο Καρίμ δε θα το εκμεταλλευτεί και με τη σειρά του θα σημαδέψει το κάθετο δοκάρι του Μπογκντάνοβιτς. Το επόμενο πέναλτι από την κάθε ομάδα θα είναι εύστοχο, με τον Στάνκοβιτς να μην επιλέγει τη σωστή γωνία και τον Τζαβέλλα να ευστοχεί στην εκτέλεσή του. Τρίτο πέναλτι και ο Σάκχοφ ευστοχεί, όπως και ο Τσιγάνοβιτς. Το τέταρτο πέναλτι για την ΑΕΚ θα είναι από τον Λόπες , ο οποίος και θα νικηθεί από τον Μπογκντάνοβιτς. Ο Σβόνιτς με τη σειρά του θα ευστοχήσει , βάζοντας όλη την πίεση στον Σέρχιο Αραούχο, για να συνεχίσει τη διαδικασία των πέναλτι. Ο Αργεντίνος επιθετικός δεν θα τα καταφέρει, με τους Βόσνιους να πανηγυρίζουν έξαλλα και την ΑΕΚ να μένει εκτός Ευρώπης!