Uncategorized

Υπέταξε τη “Βασίλισσα” στη Πόλη η Φενέρ!

Με… λυτρωτή τον Ντατόμε, που πέτυχε το νικητήριο καλάθι, 6 δεύτερα πριν το τέλος, η Φενερμπαχτσέ νίκησε 65-63 τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Κωνσταντινούπολη στο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής της Euroleague.


Το ματς:

Η Ρεάλ Μαδρίτης έβαλε το πρώτο καλάθι με τον Ράντολφ, αλλά έμεινε περίπου ένα τρίλεπτο χωρίς πόντο και η Φενέρμπαχτσε, που πέτυχε οχτώ αναπάντητους, προηγήθηκε με 8-2. Η «βασίλισσα» βρήκε σκορ με τον Κάρολ και μείωσε σε 11-10, αλλά και πάλι δέχθηκε σερί 6-0, με το οποίο έγινε το 17-10. Ο Βέσελι έκανε πάρτι στην αντίπαλη ρακέτα, έχοντας ήδη οχτώ πόντους με 4/4 δίποντα. Η κυριαρχία των Τούρκων ήταν ξεκάθαρη και σε συνδυασμό με την αστοχία των Ισπανών, η διαφορά έφτασε σε διψήφιο νούμερο (22-12) στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου.

Με καλάθι του Λοβέρν, η Φενέρ έφτασε στο νταμπλ σκορ (24-12) με το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, αλλά κάπου εκεί ήρθε η αντίδραση της Ρεάλ. Με μπροστάρηδες τους Φερνάντες και Καμπάτσο, που πέτυχαν συνολικά 11 πόντους, «έτρεξε» ένα σερί 13-3 και μείωσε στο καλάθι (27-25) στο 15’. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχαν μπλοκαριστεί καλά και αναγκάζονταν να σουτάρουν πολλά σουτ τριών πόντων, έχοντας το τραγικό 3/15. Έτσι, η «βασίλισσα», έχοντας καλύτερες επιλογές στην επίθεση και με επιμέρους σκορ περιόδου (10-20), έφεραν το ματς στα ίσια και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο με σκορ 32-32.

Στα πρώτα πέντε αγωνιστικά λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, οι παίκτες των δύο ομάδων έδωσαν ρεσιτάλ αστοχίας και το επιμέρους σκορ ήταν 4-4 (!) με συνολικά 4/15 σουτ. Η Φενέρ έκανε ένα σερί 5-0, αλλά η Ρεάλ «απάντησε» με δικό της 6-0 και πήρε το προβάδισμα με 41-42 για πρώτη φορά μετά το 0-2. 35 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, οι Μαδριλένοι είδαν τον Γιουλ να αποβάλλεται, έχοντας χρεωθεί με τεχνική ποινή, αφού στο ξεκίνημα είχε χρεωθεί και με αντιαθλητικό φάουλ, με την περίοδο να ολοκληρώνεται με 48-44 υπέρ των Τούρκων.

Οι δύο ομάδες ήταν περισσότερο προσεκτικές στις επιθέσεις τους στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου, με τη Φενέρ να διατηρεί το μικρό προβάδισμα. Με φόλοου του Ταβάρες, η Ρεάλ προσπέρασε με 57-58 στο 35’ και με τρίποντο του Φερνάντες έκανε το 57-61, αναγκάζοντας τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να πάρει τάιμ άουτ. Οι Τούρκοι συνέχιζαν να μην μπορούν να σκοράρουν, έχοντας φτάσει πλέον τα τέσσερα λεπτά χωρίς καλάθι, με τους Μαδριλένους να φτάνουν και στο +6 (57-63) με δίποντο του Καμπάτσο, στα 2’41’’ πριν το φινάλε.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν με σερί 5-0 να μειώσουν τη διαφορά στο ελάχιστο (62-63) και πλέον τα τελευταία 34 δευτερόλεπτα προμηνύονταν δραματικά. Ο Τόμπκινς αστόχησε στην επόμενη επίθεση της Ρεάλ, με τον Γκούντουριτς να διεκδικεί το ριμπάουντ με τον Τέιλορ και τους διαιτητές να δίνουν τζάμπολ. Η κατοχή ήταν για τους Τούρκους, που πέτυχαν καλάθι και φάουλ με τον Ντατόμε, ο οποίος με το έμμεσο τρίποντο έκανε το 65-63. Στα εναπομείναντα έξι δευτερόλεπτα, η Ρεάλ εκδήλωσε επίθεση με τον Καμπάτσο, ο οποίος αστόχησε, με τη Φενερμπαχτσέ να παίρνει τελικά τη νίκη με σκορ 65-63.

Τα δεκάλεπτα: 22-12, 32-32, 48-44, 65-63

Πηγή: sport-fm.gr