Uncategorized

Μπλεξίματα για την Καραϊσκάκης ΑΕ και τις τράπεζες

Σοβαρά προβλήματα για την εταιρεία “Καραϊσκάκης ΑΕ”, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της “Δημοκρατίας”.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αναλυτικά όπως επισημαίνει η εφημερίδα:

“Ύστερα από πολυετή δικαστική διελκυστίνδα, οι πιστώτριες τράπεζες προτίθενται οσονούπω να καταγγείλουν τη δανειακή σύμβαση ύψους 40.000.000 ευρώ. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το ομολογιακό δάνειο που έχει συναφθεί μεταξύ της εταιρείας που διαχειρίζεται το «Γ.Καραϊσκάκης» και των πιστωτικών ιδρυμάτων, εξακολουθεί να μην εξυπηρετείται, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σήμερα ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 20.000.000 ευρώ.

Στη δανειακή σύμβαση υπάρχει όρος ότι «ο δείκτης των διαθέσιμων χρηματικών ροών προς τον δείκτη εξυπηρέτησης δανειακών υποχρεώσεων πρέπει να είναι μεγαλύτερος ή ίσος με 1,10. Διαφορετικά συντρέχει λόγος υπερημερίας, που δύναται να οδηγήσει στην καταγγελία του ομολογιακού δανείου». Ο όρος αυτός έχει παραβιαστεί εδώ και χρόνια και η Eurobank, η οποία διαχειρίζεται το δάνειο διατηρεί δικαίωμα να καταγγείλει τη σύμβαση εκ μέρους των ομολογιούχων”.

Η κατανομή του δανείου ως προς τις τράπεζες είναι ως εξής: 13.000.000 ευρώ η Alpha Bank, 10.000.000 ευρώ η Εθνική και η Eurobank, 4.000.000 ευρώ η Τράπεζα Πειραιώς και 3.000.000 ευρώ η Attica Bank.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});