Uncategorized

Παναγιώτης Βασιλόπουλος: “Δεν υπήρχε ενδιαφέρον από την ΑΕΚ”

Ο πρωταθλητής Ευρώπης, με την φανέλα της ΑΕΚ, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, μίλησε στο kingsport.gr για την φυγή του από την Ενωση και για την φετινή πορεία του Περιστερίου, ομάδα στην οποια είναι αρχηγός.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής φόργουορντ:

Τι σε ώθησε να έρθεις το καλοκαίρι στο Περιστέρι; Αναδείχθηκες πρωταθλητής Ευρώπης με την ΑΕΚ και πλέον είσαι μέλος του ΓΣΠ. Το είδες σαν μία νέα πρόκληση;

«Δεν υπήρχε και ενδιαφέρον από την ΑΕΚ, αλλά επειδή ήξερα το πώς δουλεύει το Περιστέρι και το ενδιαφέρον της ομάδας και η διάθεση και η θέλησή μου να συνεργαστώ με τον coach Πεδουλάκη από τον τρόπο που με προσεγγίσανε, δεν μου πήρε πολύ χρόνο για να αποφασίσω».

Ως αρχηγός της ομάδας, πως είναι η συνεργασία σου με τον coach, αλλά και με την υπόλοιπη ομάδα;

«Είναι άψογη! Από το πώς λειτουργεί ο coach, δίνοντας στα παιδιά να καταλάβουν ότι άμα πω κάτι ή οποιοσδήποτε πει κάτι στην ομάδα, δεν είμαι μόνο εγώ που μιλάω στην ομάδα. Είναι για το καλό της ομάδας, η συνεργασία μας μέχρι στιγμής είναι άψογη. Θεωρώ ότι αν τον είχα γνωρίσει στα 20 μου, θα είχα μία πολύ διαφορετική καριέρα και πολύ καλύτερη».

Τo Περιστέρι ανέβηκε από την Α2 και έχει καταφέρει να είναι από τις ομάδες που πρωταγωνιστεί στην Α1. Περιμένατε ότι θα τα πηγαίνετε τόσο καλά:

«Όχι, κακά τα ψέματα. Όταν ξεκίνησε όλη αυτή η προσπάθεια, ναι μεν ήταν μία πολύ καλή η κατάσταση με ένα πολύ καλό προπονητή, με μια ομάδα που έχει πολύ καλά βασικά στοιχεία στην λειτουργία της. Δεν περιμέναμε ότι θα πάμε τόσο καλά και ότι θα έρθουν αυτά τα αποτελέσματα. Αυτό που ενδιαφέρει εμάς, ήταν να γίνουμε ομάδα, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Να αφομοιώσουμε τα συστήματα του προπονητή  και τον τρόπο παιχνιδιού που θέλουμε να παίζουμε και να καταφέρουμε να σώσουμε την κατηγορία».

Ποιοι ήταν οι αρχικοί στόχοι της ομάδας; Έχουν αλλάξει πλέον (μετά την καλή πορεία);

«Οι στόχοι μας που ελπίζω να συνεχίσουμε να έχουμε και στα επόμενα παιχνίδια και υπόλοιπη διάρκεια της χρονιάς, είναι να έχουμε την ανάλογη πορεία και τα ‘’πόδια μας να είναι στο έδαφος’’. Δεν έχουμε ψηλώσει, δεν θεωρούμε ότι έχουμε γίνει ομάδα ή ομάδα Ευρωλίγκα ή Champions league. Ναι μεν έχουμε κάνει κάποιες νίκες, αλλά εμείς το βλέπουμε ως έναν ακόμα λόγο για να δουλέψουμε ακόμα πιο πολύ».

Κεφάλαιο Εθνική ομάδα, ήσουν από τα βασικά γρανάζια της Εθνικής στην πρόκριση της Ελλάδας στο Μουντομπάσκετ. Ποια είναι τα συναισθήματά σου;

«Όπως έγινε τώρα με τα παράθυρα, ήταν κάτι πάρα πολύ δύσκολο να καταφέρεις να πάρεις μία πρόκριση.  Μαζευόμασταν 2-3  μέρες, πολλά νέα παιδιά, πολύ το άγχος, τα παιχνίδια, ταξίδια κλπ. Μια διαδικασία πάρα πολύ ψυχοφθόρα, από όλες τις απόψεις και με πάρα πολύ πίεση. Το συναίσθημά μου είναι ότι είμαι χαρούμενος που καταφέραμε και προκριθήκαμε, γιατί έχουμε πάρα πολύ ταλέντο. Και χαίρομαι που μετά από τόσα χρόνια κατάφερα να βοηθήσω την Ελλάδα, να είναι σε ένα Παγκόσμιο που πραγματικά της αξίζει να είναι εκεί. Ανεξαρτήτως από το ποιοι θα είναι στο Παγκόσμιο».

Ήσουν μέλος στην Χρυσή ομάδα της Ελλάδας του Ευρωμπάσκετ και στο αργυρό την επόμενη χρονιά (νίκη με τις ΗΠΑ). Πιστεύεις ότι οι επιτυχίες αυτές μπορούν να ξαναέρθουν στο άμεσο μέλλον;

«Θεωρώ ναι, έχουμε ταλέντο πάρα πολύ. Έχουμε παίκτες , αλλά αν δεν γίνουμε ομάδα, ποτέ! Αυτό που είχε καταφέρει η τότε ομάδα, είχε παικταράδες. Όμως αυτοί οι ‘’τύποι’’ όταν μπαίναμε στο παιχνίδι, το μόνο που μας ενδιέφερε ήταν να κερδίσει η ομάδα. Δεν τους ενδιέφερε τίποτε άλλο. Αυτό δεν έχουν καταλάβει. Απλά θεωρούν ότι όλοι από μόνοι τους, μπορούν να βοηθήσουν. Ο καθένας μπορεί να κάνει μικρά πράγματα, έτσι ώστε να μπορέσεις  να φτάσεις ψηλά. Να είσαι ομάδα! Με έναν και δύο παίκτες, ποτέ δεν κερδίζεις κανέναν. Να είσαι δεμένος σαν μια «μπουνιά» και ότι γίνει. Ο ένας υποστηρίζει τον άλλον και τότε θα είσαι ακόμα πιο δυνατός».

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});