ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι στιγμές που σημάδεψαν την ΑΕΚ στη χειρότερη σεζόν από την επιστροφή της!

Το kitenimerosi.gr σας παρουσιάζει τις εννέα στιγμές που σημάδεψαν την Ένωση κατά τη διάρκεια της εφετινής σεζόν!

Εχθές ολοκληρώθηκε μια πολύ δύσκολη σεζόν για την ΑΕΚ η οποία κρίνεται ως αποτυχημένη, αφού η μόνη αγωνιστική επιτυχία είναι η πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Η Ένωση κατά τη διάρκεια της σεζόν έζησε αλλαγή προπονητή, τεχνικού διευθυντή, αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών και φυσικά αποτελέσματα που μελλοντικά δεν θα θέλαμε να ξαναδούμε.

Στο παρόν αφιέρωμα σας παρουσιάζουμε τις κυριότερες στιγμές που σημάδεψαν την ΑΕΚ. Ας δούμε τις στιγμές που σημάδεψαν την ΑΕΚ τη φετινή σεζόν ημερολογιακά.

1. Έναρξη της σεζόν με τον Μάσιμο Καρέρα

Ο Ιταλός τεχνικός προσελήφθη στην ΑΕΚ τον Δεκέμβριο του 2019, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα με τη Σπαρτάκ Μόσχας. Μετά τη περίοδο προσαρμογής και αξιολόγησης πολλοί ανέμεναν καλά αποτελέσματα, αφού το καλοκαίρι είχε τη δυνατότητα να χτίσει την ομάδα που ήθελε, κάτι που όπως φάνηκε στη πορεία δεν επετεύχθη.

2. Ένας ακόμη χαμένος τελικός

Πέμπτη συνεχόμενη παρουσία σε τελικό για την ΑΕΚ και τέταρτη συνεχόμενη αποτυχία κατάκτησης του τροπαίου, αυτή τη φορά απέναντι στον Ολυμπιακό.

3. Η πρόκριση επι της Βόλφσμπουργκ

Μέσα στα άσχημα της χρονιάς συγκαταλέγεται μια επιτυχία που θα τη θυμόμαστε για αρκετό καιρό, αφού λίγοι ήταν αυτοί που περίμεναν πως η ΑΕΚ θα μπορέσει να προκριθεί επι της Βόλφσμπουργκ, ειδικά με τον τρόπο που ήρθε και ακόμη περισσότερο αν αναλογιστούμε το πως ολοκληρώθηκε η σεζόν για τις δυο ομάδες.

4. Μεγάλη εκτός έδρας νίκη, βαριά εντός έδρας ηττα.

Η ΑΕΚ αντιμετώπισε στην Ουκρανία τη Ζόρια για τη 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, ενώ την υποδέχθηκε την αμέσως επόμενη στο Ολυμπιακό Στάδιο. Απολογισμός μια μεγάλη νίκη με 1-4 στο Λουχάνσκ, αλλά και μια βαριά ήττα με 0-3 στο Ολυμπιακό Στάδιο.

5. Η απόλυση του Μάσιμο Καρέρα και η επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ.

Μετά από ανεπιτυχή αποτελέσματα εντός και εκτός Ελλάδας η διοίκηση αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία της με τον Ιταλό τεχνικό και στράφηκε στην επιλογή του «έμπειρου» Μανόλο Χιμένεθ. Η επιστροφή του Ισπανού έφερε αρχικά νίκες, αλλά η επιστροφή στη μετριότητα δεν άργησε.

6. Η εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το ΟΑΚΑ μπορεί να θεωρηθεί η «μαύρη τρύπα» της ΑΕΚ κατά την εφετινή σεζόν, αφού μέτρησε μόλις επτά νίκες σε δεκαέξι αγώνες! Αποτέλεσμα που μένει στη μνήμη και ήταν ένα καμπανάκι ενόψει της συνέχεια ήταν η ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 0-2.

7. Η αποχώρηση του Μάρκο Λιβαγια

Μετά απο 4 χρόνια στην ΑΕΚ, ο Μάρκο Λιβαγια αποχώρησε από την Ένωση για τη πατρίδα του και τη Χάιντουκ Σπλιτ. Η ΑΕΚ προσέφερε στον Κροάτη νέο συμβόλαιο, με τον δεύτερο να απαντά αρνητικά στις προσπάθειες της για ανανέωση. Ο Λιβάγια κατά τη θητεία του στην ΑΕΚ είχε 147 συμμετοχές πετυχαίνοντας 42 γκολ, ενώ μοίρασε 29 ασίστ.

8. Η ήττα ντροπή από τον Ολυμπιακό

Κατά τη διάρκεια των play-off η ΑΕΚ σημείωσε μια από τις μεγαλύτερες της ήττες εν Ελλάδι απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Ο «περιφερόμενος θίασος» εκείνης της βραδιάς ηττήθηκε με 1-5 με τις αντιδράσεις τόσο από τη διοίκηση, αλλά και από τους οπαδούς να είναι έντονες.

9. Το σφράγισμα του ευρωπαϊκού εισιτηρίου στη Λεωφόρο.

Η ΑΕΚ δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος πήρε σπουδαίο διπλό στην έδρα του Παναθηναϊκού, σφραγίζοντας την ευρωπαϊκή της παρουσία στο νεοσύστατο Conference League της νέας περιόδου. Το γκολ της Ένωσης το σημείωσε ο Πέτρος Μάνταλος.