ΑΕΚ, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Νίκη επί του Άρη με 9 παίκτες

Συναρπαστικό μάτς και νίκη για την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Άρη με 4-2.

Για τα play-off της σεζόν 2009-2010, η ΑΕΚ στις 9 του Μάη υποδέχεται τον Άρη στο ΟΑΚΑ. Ένα παιχνίδι που μέχρι τα πρώτα 30 λεπτά η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο και φαινόταν πως χωρίς περιπέτειες θα έπαιρνε τους 3 βαθμούς. Στο 27ο λεπτό ο Ραφίκ Τζεμπούρ με εξαιρετικό τελείωμα θα ανοίξει το σκόρ για την Ένωση, αλλά 9 λεπτά αργότερα ο Γίαχιτς θα αποβληθεί για χέρι αφήνοντας την ΑΕΚ με 10 παίκτες. Δεν κράτησε ούτε 10 λεπτά η αριθμητική ανισορροπία, καθώς στο 38ο λεπτό ο Τόνι Κάλβο θα δεχτεί δεύτερη κίτρινη κάρτα και θα οδηγηθεί κι εκείνος πρόωρα στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο φάνηκε από νωρίς πως θα προσφέρει ανάλογες … συγκινήσεις με το 1ο ημίχρονο ,αφού μόλις στο 55΄ο Σεμπάστιαν Σάχα ανέτρεψε τον Κάμπορα, δεχόμενος έτσι την απευθείας κόκκινη κάρτα και δίνοντας μάλιστα την ευκαιρία στους Θεσσαλονικείς να ισοφαρίσουν, όπως και έπραξαν.

Ο Άρης με το αριθμητικό πλεονέκτημα εκ νέου, θα ανατρέψει το σκόρ, πετυχαίνοντας και δεύτερο τέρμα στο 72ο λεπτό.  Ο νεοεισελθών Λεονάρντο 3 λεπτά αργότερα θα επαναφέρει το ματς στα ίσα, ενώ στο 77′ ο Σκόκο θα κερδίσει πέναλτι  το οποίο και θα εκτελέσει κάνοντας το 3-2!

Θα υπάρξει μία ακόμη αποβολή, για την ομάδα του Άρη, 9 λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90, αυτή του σκόρερ του πρώτου τέρματος, Κάμπορα. Η γηπεδούχος, αν και παίζοντας για αρκετή ώρα με λιγότερο παίκτη, δεν έδειξε σημάδια κόπωσης, και με την νέα αριθμητική ισορροπία ήλεγξε απόλυτα το ρυθμό, πετυχαίνοντας μάλιστα και 4ο τέρμα, στο 85΄και πάλι με τον Λεονάρντο.

Προπονητής: Ντόυσαν Μπάγεβιτς

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σάχα, Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Γάχιτς, Λαγός, Καφές, Γκέντσογλου, Μαντούκα(Λεονάρντο) Σκόκο(Γεωργέας) Μπλάνκο, Τζεμπούρ