ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μια ισοπαλία…σαν ήττα!

Γράφει ο Συμεών Συμεωνίδης

Δεν αποτελεί γεγονός, δυστυχώς, ότι για ένα ακόμη ντέρμπι η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς. Αυτό που είναι αξιοσημείωτο ωστόσο, είναι πως αυτή τη φορά τους δικαιούταν.

Κοιτώντας κανείς τα στατιστικά και μόνο από το χθεσινοβραδινό παιχνίδι, μπορεί να αντιληφθεί την «αδικία» του σκορ, για την οποία μίλησε και ο Χιμένεθ. Αυτό που δεν γίνεται όμως αντιληπτό, είναι το πόσες ευκαιρίες είχε η ΑΕΚ να πετύχει κάποιο τέρμα και αντ’ αυτού δεν εκδήλωσε καν τελική! Από τα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης, μπορούσε  να διακρίνει κανείς δύο πράγματα . Από τη μια, την όρεξη  για πίεση και δημιουργία ( ακριβώς την αντίθετη νοοτροπία που επέδειξαν στην ήττα του πρώτου γύρου επί Καρέρα) , ενώ από την άλλη, την ξεκάθαρη έλλειψη κυνισμού. Έχοντας κερδίσει σε δύο περιπτώσεις τη μπάλα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, με την άμυνα του Παναθηναϊκού  σε ανισορροπία και στη μία με αριθμητικό πλεονέκτημα , η ΑΕΚ κατάφερε να μην εκδηλώσει τελική. Αυτές τις περιπτώσεις αξίζει να παρατηρήσει κανείς , όπως και τις περισσότερες ατομικές ενέργειες όλων των μεσοεπιθετικών που καθυστέρησαν  να εκτελέσουν ή να πασάρουν, διότι δυστυχώς δεν απεικονίζονται στα στιγμιότυπα του αγώνα.

Αν δεν μιλούσαμε για την φετινή ΑΕΚ, που δεν σε κάνει να αναρωτιέσαι αν θα δεχτεί γκολ αλλά με ποιο τρόπο, δεν θα συνέτρεχε λόγος ανησυχίας. Επειδή όμως η εστία παραβιάστηκε  για έβδομο σερί παιχνίδι, αυτές οι ανεκπλήρωτες ενέργειες στοίχησαν στην ομάδα, ευτυχώς όχι στον μέγιστο βαθμό.  Ο παράγοντας τύχη λείπει από την ομάδα και σε αυτό το σημείο χρειάζεται τόση, ώστε να ανακτήσει περαιτέρω την ψυχολογία της, να «λυθούν» τα πόδια και να πάψει να υπάρχει η πίεση για τον κάθε παίκτη μεμονωμένα να αποδείξει πράγματα.

Για να επανέλθω στον τίτλο και να κλείσω, η χθεσινή εμφάνιση δεν ήταν κακή. Αντιθέτως, από τον αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ για το κύπελλο κι έπειτα η ΑΕΚ δείχνει  να βελτιώνεται και είναι στενάχωρο αποτέλεσμα το 1-1, για βαθμολογικούς ( με την νίκη έφτανε σε τριπλή ισοβαθμία στην δεύτερη θέση) μα κυρίως ψυχολογικούς λόγους.  Στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό συνεχίζει η ΑΕΚ την πορεία της για την κατάληψη της δεύτερης θέσης με τον τρόπο αντιμετώπισης του παιχνιδιού να είναι ύψιστης σημασίας. Σίγουρα απαιτείται μεγάλη προσοχή, όχι όμως και φοβική νοοτροπία,  για να ξεπεραστεί όσο αμεσότερα γίνεται το σοκ του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ.

ΥΓ1. Απορίας άξιο πραγματικά αυτό που συμβαίνει με τις στατικές φάσεις, τόσο αμυντικά αλλά και επιθετικά. Μια επιθετική στημένη φάση, μεγαλύτερο άγχος μου δημιουργεί για εκδήλωση αντεπίθεσης του αντιπάλου , παρά προσδοκία επίτευξης τέρματος

ΥΓ2. Δεν λέει να κοπάσει η κακοδαιμονία,  με τον Ολιβέιρα να μένει εκτός για τουλάχιστον 15 ημέρες. Μεγάλή αγωνιστική απώλεια , που δίνει βέβαια ευκαιρία στον Κοσίδη να πάρει ακόμη περισσότερο χρόνο και τον Καρίμ να αποσυμφορήσει το «άγχος» του…