ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα στατιστικά επιτεύγματα μετά το Απόλλων-ΑΕΚ 3-4

Η ΑΕΚ επικράτησε με 4-3 εκτός έδρας του Απόλλωνα Σμύρνης και πήρε τους τρεις βαθμούς λίγα 24ωρα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Superleague:

Το 4-3 είναι από τα σκορ που οι παλιοί έλεγαν “εγγλέζικο”, αφού έφευγαν χορτασμένοι από το γήπεδο. Στη Ριζούπολη είδαμε να πετυχαίνει η ΑΕΚ επί του Απόλλωνα το 88ο στην ιστορία και 29ο εκτός έδρας του πρωταθλήματος.

Το 3-4 είχε να εμφανιστεί πάνω από τρία χρόνια, συγκεκριμένα από τις 14 Οκτώβρη 2017, όταν ο Ολυμπιακός είχε νικήσει τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη με αυτό το σκορ. Η εντυπωσιακή σύμπτωση είναι ότι όπως έκανε και τώρα για την ΑΕΚ, έτσι και τότε για τον Ολυμπιακό, ο Καρίμ Ανσαριφάρντ είχε πετύχει δύο γκολ!

Η ΑΕΚ είχε ξανανικήσει με αυτό το σκορ εκτός έδρας άλλες τέσσερις φορές. Το 1976 τον Εθνικό, το 1992 και το 2011 την Ξάνθη και το 1997 πάλι τον Απόλλωνα.

Ο Απόλλων έχασε για τέταρτη φορά στην έδρα του με 4-3. Οι προηγούμενες ήταν από τον Ολυμπιακό το 1995, την ΑΕΚ το 1997 και τον ΠΑΟΚ το 2000.

Σχεδόν δύο χρόνια είχαμε να δούμε γκολ με εκτέλεση κόρνερ στο πρωτάθλημα της Super League. Στις 15 Δεκεμβρίου 2018 ο Όσκαρ Λουσέρο του Παναιτωλικού είχε πετύχει το νικητήριο γκολ της ομάδας του στο “Κλεάνθης Βικελίδης” στο 75′.

Από τότε ήλθε τώρα η ώρα να σκοράρει με εντυπωσιακό τρόπο στη Ριζούπολη ο Λιβάι Γκαρσία, το δεύτερο γκολ του με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο 23χρονος επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο έγινε ο 63ος άνθρωπος, που σκοράρει με χτύπημα κόρνερ στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League.