ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καρέρα: Έκλεισε ένα χρόνο στην ΑΕΚ – Ο απολογισμός του Ιταλού (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα χρόνο συμπληρώνει σήμερα ο Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο της ΑΕΚ, σε ένα ημερολογιακό έτος που περιέχει ταυτόχρονα μεγάλες θετικές στιγμές αλλά και πικρά βράδια για τον κόσμο της ομάδας.

Ο Ιταλός προσλήφθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 2019, ως προσωπική επιλογή του Ίλια Ίβιτς για να αντικαταστήσει τον Νίκο Κωστένογλου, ο οποίος ήταν υπηρεσιακός προπονητής μετά το φιάσκο με τον Μιγκέλ Καρντόσο.

Ο Καρέρα κατάφερε να συμμαζέψει την ομάδα, έδειξε καλό πρόσωπο στα περισσότερα παιχνίδια της περσινής χρονιάς, προ και μετά της πρώτης καραντίνας, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Άρη, όταν η Ένωση έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της τα τελευταία χρόνια, την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ αλλά και το άνετο πέρασμα από το Κλεάνθης Βικελίδης το καλοκαίρι.

 

 

 

Παρά το αγωνιστικό συμμάζεμα και την ανάκαμψη που έδειξε η ομάδα, στους πρώτους μήνες με τον Μάσιμο Καρέρα, δεν έλειψαν και τα αρνητικά αποτελέσματα που στέρησαν από την ομάδα το εισιτήριο για τα προκριματικά του UEFA Champions League. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το εντός έδρας 0-0 με τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ, όταν η ομάδα είχε τρομερό μομέντουμ αλλά δεν το μετουσίωσε σε νίκη επί των Θεσσαλονικέων.

 

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με υψηλές προσδοκίες καθώς η ομάδα διατήρησε τον ίδιο προπονητή που ολοκλήρωσε την περσινή χρονιά, η ομάδα ενισχύθηκε σημαντικά και στόχος ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό και η πρόκριση στους ομίλους του UEFA Europa League. Ποσοστό επιτυχίας 50% καθώς στον τελικό του Βόλου, η ΑΕΚ δεν εκμεταλλεύτηκε τις πολλές απουσίες του αντιπάλου και ηττήθηκε με 1-0 ενώ στα προκριματικά του Europa League απέκλεισε αρχικά την ελβετική Σεν Γκάλεν εκτός έδρας κι έπειτα με μια τρομερή ανατροπή κέρδισε με 2-1 τη Βόλφσμπουργκ στο ΟΑΚΑ και προκρίθηκε στη φάση των ομίλων, βάζοντας αρκετά εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της.

 

 

Δυστυχώς, μετά την πρόκριση επί της Βόλφσμπουργκ, η ευρωπαϊκή συνέχεια για την ομάδα ήταν αποκαρδιωτική, καθώς μετά από τις πέντε πρώτες αγωνιστικές, η ομάδα κέρδισε μόνο την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Ζόρια ενώ εντός έδρας γνώρισε μια τιμητική ήττα από τη Λέστερ και δυο ντροπιαστικές ήττες από Ζόρια (0-3) και Μπράγκα (2-4) κι ενώ απομένει η πιο δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση, αυτή με τη Λέστερ στην Αγγλία.

 

 

Δυστυχώς οι αγωνιστικές αποτυχίες δεν περιορίστηκαν στους ευρωπαϊκούς αγώνες αλλά επεκτάθηκαν και στους αγώνες της Superleague Interwetten καθώς η ομάδα έχει ήδη μείνει στο -6 από την κορυφή της βαθμολογίας μετά από τις ήττες από τον Ατρόμητο με 1-0 στο Περιστέρι κι από την κυριακάτικη ήττα με αποκρουστική εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό.