ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Ξεκίνημα με το… δεξί θέλει κόντρα στη Μπράγκα!

Η ΑΕΚ ρίχνεται σήμερα στη μάχη των ομίλων του Europa Leauge κόντρα στην Μπράγκα θέλοντας πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα της σεζόν.

Μετά εκείνη την μαγική βραδιά κόντρα στην Βόλφσμπουργκ, όπου η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση στο 94′ με γκολ του Ανσαριφάρντ, πλέον καλείται να κάνει πρώτο από τα έξι βήματα ώστε να βρεθεί στην επόμενη φάση των ομίλων. Άλλωστε το είπε και ο Μάσιμο Καρέρα στη χθεσινή συνέντευξη τύπου, ότι άπαντες στο “κιτρινόμαυρο” στρατόπεδο πιστεύουν στις ικανότητες της ομάδας και πως μπορεί να βρεθεί στην φάση των 32 καλύτερων ομάδων της διοργάνωσης.

Στον αγωνιστικό κομμάτι αναμένεται να δούμε τον Τσιντώντα κάτω από τα δοκάρια, στην τριάδα της άμυνας φαβορί να ξεκινήσουν είναι οι Χνιντ, Νεντελτσιάρου και Σβάρνας, με τον Ρουμάνο σε ρόλο «λίμπερο». Θέση διεκδικεί και ο Τσιγκρίνσκι, αλλά χρειάζεται διαχείριση και έβγαλε πρόσφατα ένα απαιτητικό 90λεπτο με τον ΠΑΟΚ. Στο κέντρο οι Σάκχοφ και Κρίστιστιτς θα είναι τα αμυντικά χαφ, με τον Μάνταλο να είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε κέντρο και επίθεση. Στα άκρα, ως δεξιός μπακ χαφ θα ξεκινήσει ο Βασιλαντωνόπουλος. Ενώ στην “αιχμή” του δώρατος. σύμφωνα με κάποιες δοκιμές φαβορί να ξεκινήσουν στην επίθεση είναι οι Ολιβέιρα, Ανσαριφάρντ, με τους Λιβάγια, Τάνκοβιτς να διεκδικούν φυσικά θέση.

Στον αντίποδα η Μπράγκα συνηθίζει να αγωνίζεται με διάταξη 4-4-2 ή 4-2-3-1 και δεν έχει σημαντικές απουσίες. Εκτός μάχης είναι ο Φόντε και αμφίβολος ο Γκαϊτάν. Αμφότεροι πάντως δεν αποτελούν βασικές επιλογές.