ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βόλφσμπουργκ: Το προφίλ της υποψήφιας αντιπάλου της ΑΕΚ

Αυτή είναι η Βόλφσμπουργκ που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ, αν προκριθεί επί της Σεν Γκάλεν!

Τον νικητή του ζευγαριού Βόλφσμπουργκ-Ντέσνα θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ αν καταφέρει να προκριθεί επί της Σεν Γκάλεν.

Η γερμανική ομάδα ιδρύθηκε το 1945 από εργάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας της Volkswagen. Έδρα της είναι η Volkswagen Arena χωρητικότητας 30.000 θέσεων και χρώμα της το πράσινο. Η χρηματιστηριακή της αξία είναι 191 εκατομμύρια.

Για την πρώτη αγωνιστική της Bundesliga θα αντιμετωπίσει την Λεβερκούζεν εντός έδρας και έπειτα την Ντέσνα για τον τρίτο προκριματικό του Europa League. Αν προκριθεί θα αντιμετωπίσει την Φράιμπουργκ πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ στην Αθήνα (αν προκριθούμε επί της Σεν Γκάλεν).

Την περσινή σεζόν τερμάτισε στην 7η θέση του γερμανικού πρωταθλήματος, ενώ αποκλείστηκε στους 16 του Europa League, από τη Σαχτάρ με 2 ήττες (1-2, 0-3). Την φετινή σεζόν ξεκίνησε μόλις εχθές τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις με νίκη επί της Κουκέσι στην Αλβανία με 0-4.

Προπονητής της είναι ο αυστριακός Όλιβερ Γκλάνσερ. Μεγάλα αστέρια στην ομάδα θεωρούνται οι Βέρχοστ, Άρνολντ, Σλάγκερ και Μπρέκαλο, ενώ την εφετινή σεζόν από την ομάδα αποχώρησαν οι Ουντουοκάι, Τίσεραντ, Κνόχε, Μένζελ, Γεμπόα, Αζαουί και Καμάτσο.

Αντιθέτως απέκτησε τον Μπίαλεκ (έναντι 5 εκατομμυρίων από την Ζαγκλέμπιε), τον Λακρουά (έναντι 5 εκατομμυρίων από την Σοσό), ενώ προώθησε τους Μαρμούς και Κάστεν από τις μικρότερες ομάδες.