ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτό ισχύει για την συμφωνία ΑΕΚ και Ατρομήτου για το 15% του Μπάρκα

Ο διεθνής Έλληνας γκολκίπερ φαίνεται πως βρίσκεται μια «ανάσα» από την μεταγραφή του από την ΑΕΚ στην Σέλτικ. Ωστόσο τι συμβαίνει με το συμφωνητικό που είχε υπογραφεί με τον Ατρόμητο για το 15% σε περίπτωση μεταπώλησης;

Όπως ενημερωθήκατε και πριν λίγα λεπτά, ΑΕΚ και Σέλτικ βρίσκονται σε διαδικασία ανταλλαγής εγγράφων για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Βασίλη Μπάρκα, κάτι που ίσως επισημοποιηθεί και αύριο, αφού ο Έλληνας γκολκίπερ θα ταξιδέψει στην Σκωτία για να υπογράψει. Πλέον όμως το ερώτημα που έχει δημιουργηθεί σε πολλούς είναι το τι συμβαίνει με το 15% που είχαν υπογράψει η «Ένωση» και ο Ατρόμητος όταν ο ποδοσφαιριστής πήρε μεταγραφή στην πρώτη.

Το 15% αυτό, λοιπόν, ήταν ποσοστό σε περίπτωση μεταπώλησης του παίχτη αργότερα. Ωστόσο, αυτή η συμφωνία δεν ισχύει πλέον, αφού στο ιδιωτικό συμφωνητικό του Δικεφάλου με τον Ατρόμητο ορίζεται επίσης και η διάρκεια της συμφωνίας των δύο ομάδων, που αφορά το διάστημα 2016-19, το οποίο θα ήταν η συμφωνία και το συμβόλαιο του Μπάρκα με την ΑΕΚ. Το πιθανότερο όμως πλέον είναι ότι αυτό το 15% δεν αφορά πλέον τους «κιτρινόμαυρους», αφού εκτός του ότι στο μεσοδιάστημα υπήρξε ανανέωση (αυτό νομικά δεν ήταν τόσο ισχυρό), η μεταγραφή του διεθνούς τερματοφύλακα γίνεται το 2020, δηλαδή μετά την τριετία που ορίζεται με σαφήνεια στο καταστατικό.