ΑΕΚ, ΜΠΑΣΚΕΤ

GM Τόφας: «Η ΑΕΚ υπογράφει έναν καθοριστικό παίκτη»

Συνέντευξη στο sdna.gr παραχώρησε ο General Manager της Τόφας, Τολγκά Ονγκερέν, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεταγραφή του Ματ Λοτζέσκι στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ο Ματ είναι ένας πραγματικός επαγγελματίας, αλλά και εξαιρετικός τύπος. Καταλαβαίνει το παιχνίδι και ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει, ως επαγγελματίας που είναι. Πρόκειται για έναν οικογενειάρχη παίκτη που αγαπάει όσο τίποτα τη γυναίκα και τα παιδιά του. Είναι καθοριστικός παράγοντας για τη συγκέντρωσή του στο παιχνίδι το γεγονός πως έχει μαζί του και την οικογένειά του. Αυτό συνέβαινε στην Τουρκία και μας βοήθησε πολύ».

Εστιάζοντας λίγο περισσότερο στο ανθρώπινο προφίλ του Λοτζέσκι, αναφέρθηκε σε όσα τον εντυπωσίασαν κατά την συνύπαρξή τους. «Αυτό που με εντυπωσίασε στον Ματ είναι το πόσο καταλαβαίνει το παιχνίδι. Πνευματικά και σωματικά ήταν έτοιμος κάθε φορά να κάνει τα πάντα στο παρκέ. Σε κομβικά παιχνίδια και όχι μόνο έπαιρνε την ευθύνη, αλλά όποτε το ζητούσε η ομάδα έπαιρνε -και έβαζε- μεγάλα σουτ. Είναι πολύ σημαντικό και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι δύσκολο να βρεις έναν παίκτη με αυτά τα στοιχεία. Παράλληλα μεγάλο ρόλο παίζει και η οικογένεια. Η ΑΕΚ από τη στιγμή που τον υπογράφει θα πρέπει να σκεφτεί και την οικογένειά του, την οποία θέλει να έχει στο πλευρό του.

Είχαμε πολύ καλή επαφή με τον Ματ. Μοιραζόμασταν ιστορίες για το μπάσκετ, ενώ δώσαμε και μεγάλη σημασία και στην οικογένειά του. Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο αγαπάει την οικογένειά του. Έχει τέσσερα παιδιά και μια σύζυγο που την λατρεύει και κάνει τα πάντα για να νιώθουν άνετα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν οικογενειάρχη. Είναι σωστός πατέρας. Εντός παρκέ ήταν πάντα εκεί στα μεγάλα παιχνίδια για εμάς».

Η παρουσία του στα αποδυτήρια είχε ιδιαίτερη σημασία. Ήταν ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες και φορά «βοηθούσε τους νεότερους», όπως ανέφερε, για να προσθέσει «Είχαμε 4 παίκτες στο ρόστερ, τους Μεχία, Ουάιτ, Ερμίς και τον Λοτζέσκι που και οι 4 φρόντιζαν τους νεότερους. Ήταν κάτι σαν… πρότυπα για τους νεότερους παίκτες του ρόστερ. Σε ήττες και κακές εμφανίσεις έπαιρναν τον λόγο στα αποδυτήρια και προσπαθούσαν να τονώσουν το ηθικό της ομάδας. Ο Ματ είναι τρομερός τύπος. Καταλαβαίνει τι χρειάζεται η ομάδα και τι πρέπει να κάνεις για να είσαι επαγγελματίας. Έχει παίξει για πολλά χρόνια σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη και οι καταστάσεις που έχει βιώσει τον έχουν ωριμάσει και τον έχουν κάνει το πρόσωπο που είναι σήμερα».