ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γεραπετρίτης: «Είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα, η Τουρκία θα βρει ένα τείχος απέναντί της»

«Το βέβαιο είναι ότι αν η Τουρκία θελήσει να κλιμακώσει, θα βρει απέναντί της ένα τείχος», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας.

«Από ένα παίκτη εξαιρετικά ασύμμετρο όπως είναι η Τουρκία, περιμένουμε την οποιαδήποτε κίνηση. Εμείς θα αντιδράσουμε, όπως πάντοτε το πράττουμε, με ψυχραιμία, με αναλογικότητα στις αντιδράσεις ώστε να διασφαλιστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» ανέφερε μιλώντας νωρίτερα απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ANT1, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. «Είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα να αντιδράσουμε σε όλα τα ζητήματα» τόνισε ο υπουργός.

«Υπάρχει για την Ελλάδα πολύ ισχυρό έρεισμα στο διεθνές δίκαιο, μεγάλη συμπαράσταση από τους διεθνείς μας εταίρους, είμαστε όμως και μόνοι μας έτοιμοι για το οτιδήποτε. Έχουμε κτίσει ένα ευρύ πλαίσιο από διπλωματικές συμμαχίες, η Ευρώπη είναι στο πλευρό μας, και θέλω να τονίσω ότι ο συμβολισμός της σημερινής μεγάλης μέρας για την Ευρώπη είναι εξαιρετικά θετικός για να αποκρούσει αυτή την – για ακόμη μια φορά επιθετική – πράξη της Τουρκίας. Το βέβαιο είναι ότι αν η Τουρκία θελήσει να κλιμακώσει, θα βρει απέναντί της ένα τείχος», υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ