SUPERLEAGUE, ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΣΜΟΣ

Superleague: Η επόμενη μέρα, η αναδιάρθρωση και τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Το πρωτάθλημα της Superleague ολοκληρώθηκε, παρά τις αντιξοότητες και η σεζόν ολοκληρώνεται άδοξα, αφού η τύχη του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος είναι άγνωστη.

Η φετινή έκδοση της Superleague ολοκληρώθηκε και ελέω κορωνοϊού η επιστροφή της θα είναι πιο σύντομη απ’όσο συνήθως. Συγκεκριμένα η ημερομηνία που αναμένεται να διεξαχθεί η πρώτη αγωνιστική της νέας περιόδου είναι η 12η του Σεπτέμβρη. Όμως, ενάμιση μήνα πριν την επανέναρξη της, δεν έχουμε εικόνα για πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Ζητήματα όπως ο αριθμός των ομάδων που θα μετέχουν, ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος, μέχρι και το ποιος τηλεοπτικός πάροχος θα μεταδώσει τους αγώνες.

Αρχικά, όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων που θα βρίσκονται στη Superleague, τα σενάρια είναι πολλά. Η αναδιάρθρωση είναι σχεδόν βέβαιη και μένει να επιβεβαιωθεί στις 27 Ιουλίου στο ΔΣ της ΕΠΟ. Το επικρατέστερο σενάριο της αναδιάρθρωσης θέλει τη συμμετοχή 18 ομάδων στην επόμενη Superleague, τον υποβιβασμό καμίας ομάδας και τον προβιβασμό των τεσσάρων πρώτων της δεύτερης κατηγορίας. Αυτό θα επιφέρει ένα πρωτάθλημα 34 αγωνιστικών. Όπως καταλαβαίνουμε σε ένα τέτοιο σενάριο, η διεξαγωγή πλέι-οφ ή πλέι-αουτ είναι σχεδόν αδύνατη, αφού θα πρέπει να χωρέσουν ακόμη 10 αγωνιστικές σε ένα ήδη επιβαρυμένο καλεντάρι.

Το πρωτάθλημα της Superleague δεν θα είναι το μόνο όμως που θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση. Συγκεκριμένα η Superleague 2 αναμένεται να ενοποιηθεί με την Football League και θα χωρίζεται σε δύο ομίλους (βορρά και νότου) και μια τρίτη κατηγορία, χωρισμένη σε 8 ομίλους που εν συνεχεία θα μειωθούν σε 4.

Έπειτα, για τον πάροχο που θα μεταδίδει το πρωτάθλημα, η Nova έχει σαφώς τον πρώτο λόγο, η οποία ναι μεν ήταν αντίθετη σε οποιοδήποτε σενάριο αναδιάρθρωσης, αλλά πλέον τελεί υπό νέα διοίκηση, η οποία είναι πρόθυμη να συζητήσει με την διοργανώτρια αρχή, ένα νέο πλαίσιο στο οποίο μπορεί να υπάρχει κεντρική διαχείριση. Στο κόλπο έχει μπει και η Cosmote TV, σε διερευνητικό επίπεδο αρχικά, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα μείνει άπραγη. Η ΕΡΤ από τη πλευρά της είναι άγνωστο αν ενδιαφέρεται για το προϊόν, αλλά και το αν μπορεί να ικανοποιήσει τις οικονομικές απαιτήσεις της διοργανώτριας αρχής.

Μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν οι εκλογές της ΕΠΟ, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τον ερχόμενο Οκτώβρη, χωρίς να είναι κάτι σίγουρο προς το παρόν. Επίσης αναμένεται και η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας μεταξύ ΠΑΟΚ-Ξάνθης, απόφαση η οποία αν είναι καταδικαστική για τις ομάδες η αφαίρεση των βαθμών θα εφαρμοστεί κατά πάσα πιθανότητα στο νέο πρωτάθλημα.