ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο οργανισμός ΑΕΚ χρήζει αυτοκριτικής και σοβαρής ενίσχυσης

Η ΑΕΚ για ακόμη μια χρονιά έμεινε από νωρίς εκτός στόχων και το μέλλον της απαιτεί γενναίες αποφάσεις, αυτοκριτική από όλους και σοβαρή ενίσχυση αν θέλει να είναι ανταγωνιστική.

Κακά τα ψέματα, η ΑΕΚ μετά τη πρωταθληματική χρονιά βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, παρά το ότι ο βασικός της κορμός δεν έχει αλλάξει κατά πολύ. Η τυφλή εμπιστοσύνη του Δημήτρη Μελισσανίδη προς τον Νίκο Λυμπερόπουλο, σε συνδυασμό με τη σφικτή οικονομική πολιτική της ΑΕΚ κόστισε πάρα πολύ και πλέον χρειάζονται γενναίες αποφάσεις για το μέλλον.

Η αρχή έγινε με την απομάκρυνση του Νίκου Λυμπερόπουλου στον οποίο χρεώνεται η έλευση Καρντόσο μαζί με τους ποδοσφαιριστές που ήθελε με κύριο παράδειγμα τον Ζεράλδες. Η πρόσληψη του Ίλια Ίβιτς ήταν και η πρώτη που θύμισε πως η ΑΕΚ είναι επαγγελματική ομάδα. Ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής έφερε άλλον αέρα στην ΑΕΚ και μαζί του τον Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος απέδειξε πως μπορεί να είναι ο προπονητής στον οποίο μπορεί να βασιστεί η ΑΕΚ με την είσοδο της στην Αγιά-Σοφιά.

Η εικόνα της ομάδας βελτιώθηκε αισθητά, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Η ομάδα σε μερικούς αγώνες έδειχνε σημάδια αποσύνθεσης, κάτι που δεν εξηγείται και ο καθένας θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του. Φυσικά θα χρειαστούν γενναίες αποφάσεις, αλλά και αμέριστη στήριξη του Δημήτρη Μελισσανίδη στον Ίλια Ίβιτς. Άλλωστε ο ηγέτης της ΑΕΚ με την απόφαση του να μην καταθέσει ένσταση κατά του ΠΑΟΚ, έκανε τον κόσμο να του ασκήσει αρνητική κριτική, οπότε το λιγότερο που μπορεί να κάνει, ώστε να συσπειρώσει ξανά τον κόσμο της ΑΕΚ είναι να χτίσει μια ομάδα ανταγωνιστική με την οποία την επόμενη σεζόν θα διεκδικήσει τους εγχώριους τίτλους, αλλά θα κάνει και μια καλή πορεία στην Ευρώπη.

Μην ξεχνάμε πως η επόμενη θα είναι και η τελευταία χρονιά στο ΟΑΚΑ για την ΑΕΚ, οπότε εν πολλοίς ο βασικός κορμός της ομάδας που θα μπει στην Αγιά-Σοφιά θα χτιστεί το καλοκαίρι. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν, αφού και ο Ίλια Ίβιτς είναι ικανότατος τεχνικός διευθυντης, με διασυνδέσεις ανά τον κόσμο, αλλά και ο Μάσιμο Καρέρα έδειξε τι μπορεί να κάνει με ένα ρόστερ που δεν δούλεψε, πόσο μάλλον ένα σύνολο ποδοσφαιριστών που θα το προετοιμάσει αυτός και θα έχει τις δικές του πινελιές. Αν δεν δουλέψει αυτό, το φταίξιμο θα χρεωθεί εξ ολοκλήρου στον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Το καλοκαίρι αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον πλέον και στρέφουμε τις ελπίδες μας στον Ίλια Ίβιτς.