SUPERLEAGUE, ΕΛΛΑΔΑ, ΚΟΣΜΟΣ

Τι προβλέπει ο κανονισμός σε περίπτωση που καταθέσει ένσταση η ΑΕΚ

Η τρομερή γκάφα των ανθρώπων του ΠΑΟΚ, με την αντικανονική συμμετοχή 12 ποδοσφαιριστών στους τρεις τελευταίους αγώνες, ενδέχεται να επιφέρει βαριές ποινές.

Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος και σαφής για τέτοια θέματα. Η ΑΕΚ έχει δικαίωμα να καταθέσει ένσταση εντός 48 ωρών για το παράπτωμα στο οποίο υπέπεσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 23 του ΚΑΠ, στο εδάφιο 6, αναφέρει πως η ποινή για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστών είναι απώλεια του ματς και -3 από τον βαθμολογικό πίνακα.

Αναλυτικά:

6. Ποινές

α) Σε περίπτωση που γίνεται δεκτή ένσταση ή καταγγελία για οποιοδήποτε λόγο αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή ή/και για παράβαση του παρόντος Κανονισμού και των λοιπών Κανονισμών της Ε.Π.Ο., λόγω υπαιτιότητας μιας ομάδας, η υπαίτια ομάδα χάνει τον αγώνα με τέρματα 0-3 εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την αντίπαλη ομάδα, της αφαιρούνται τρεις (-3) βαθμοί από τον πίνακα του τρέχοντος πρωταθλήματος και της επιβάλλεται χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ εάν πρόκειται για ΠΑΕ και έως 2.000,00 Ευρώ εάν πρόκειται για σωματείο.