ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Βρίσκει (επιτέλους) γκολ από τα χαφ!

Ένα χρόνιο πρόβλημα της ΑΕΚ φαίνεται να λύνεται με τον Μάσιμο Καρέρα 

Η ΑΕΚ πέρασε… αέρας από το Κλεάνθης Βικελίδης κερδίζοντας (μόνο) με 1-4 τον Άρη. Τα γκολ τα έβαλαν Ολιβέιρα, Σιμόες και Σιμάνσκι, κάτι που δείχνει ξεκάθαρα πως τα χαφ της ΑΕΚ σκοράρουν.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Ιταλός τεχνικός έκανε ντεμπούτο στους «κιτρινόμαυρους» πάγκους στις 14 Δεκεμβρίου, κόντρα στην Ξάνθη στα Πηγάδια. Τελικό σκορ 0-1 με σκόρερ τον Γαλανόπουλο. Η ΑΕΚ επί εποχή Καρέρα έχει δώσει 25 ματς, βρίσκοντας 6 γκολ από τα κεντρικά χαφ της. Μάλιστα κάποια από αυτά ήταν κρίσιμα, όπως του Κρίστιτσιτς στο Περιστέρι (με ασίστ Σιμάνσκι), που έκρινε την αναμέτρηση. Από αυτά τα 6 γκολ, δύο έχουν Σιμόες και Κρίστιτσιτς, ενώ ένα Γαλανόπουλος και Σιμάνσκι.

Γενικά με τον Μάσιμο Καρέρα η Ένωση ανεβάζει αρκετά τις γραμμές τις, κάτι το οποίο αφήνει το περιθώριο στα κεντρικά χαφ να βρουν χώρους για σουτ, ακόμα και να πατήσουν περιοχή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα δύο γκολ της ΑΕΚ χθες. Στο ένα ο Σιμόες έχει τον απαραίτητο χώρο ώστε να σουτάρει λίγο έξω από την περιοχή, ενώ στο δεύτερο ο Πολωνός έχει κάνει ουσιαστικά κίνηση φορ και βάζει το γκολ μέσα από την μικρή περιοχή.

Είναι πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ να παίρνει βοήθεια στο σκοράρισμα και από άλλους παίχτες εκτός των επιθετικών της «όπλων».