ΑΕΚ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σαν σήμερα πριν 3 χρόνια ο παιχταράς Λιβάγια υπέγραψε στην ΑΕΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πέρασαν κι όλας 3 χρόνια… 

Σαν σήμερα πριν 3 χρόνια ο Μάρκο Λιβάγια πατούσε το πόδι του στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ. Μια μεταγραφή που ήρθε… από το πουθενά, καθώς τότε ο κύριος στόχος της ΑΕΚ ήταν η παραμονή του Σέρχιο Αραούχο. Ένας παίχτης με ποιότητα, αλλά και περίεργο χαρακτήρα ερχόταν στην Ένωση. Λίγοι γνώριζαν που ακριβώς αγωνιζόταν ο Κροάτης και αυτό αποδεικνύεται μέχρι και σήμερα, μιας και ο Μάρκο έχει παίξει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης για την ΑΕΚ.

1η Ιουλίου λοιπόν του 2017 ο Μάρκο Λιβάγια ανακοινώνεται από την ΑΕΚ. Η συμφωνία με την Λας Πάλμας ήταν η εξής: Ετήσιος δανεισμός και προαιρετική ρήτρα ύψους 1.8 εκατομμυρίων. Ο Κροάτης ξεκίνησε την χρονιά μέτρια και για αυτό ήταν μεταξύ πάγκου και 11αδας. Παρόλα αυτά δεν άργησε να φανεί η κλάση του και να είναι βασικό γρανάζι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έτσι η ΑΕΚ «αναγκάστηκε» χωρίς πολλές συζητήσεις να δώσει τα 1.8 εκατομμύρια και να «κλέψει» τον Μάρκο από την Λας Πάλμας.

Ο Μάρκο Λιβάγια μέσω της ΑΕΚ κατάφερε να κληθεί και στην εθνική Κροατίας, την φιναλίστ του Μουντιάλ. Φέτος είναι μια διαφορά η καλύτερη σεζόν του ποδοσφαιριστή στην καριέρα του έχοντας σε 35 αγώνες 14 γκολ και 10 ασίστ. Συνολικά με την Ένωση μετράει 115 συμμετοχές 36 γκολ και 25 ασίστ. Έχει σηκώσει ένα πρωτάθλημα. έχει βρεθεί σε 3 τελικούς κυπέλλου και έχει παίξει ομίλ0υς Champions League αλλά και Europa League.

Το συμβόλαιό του λήγει το επόμενο καλοκαίρι και στην ΑΕΚ έχουν ήδη αρχίσει συζητήσεις ώστε ο παιχταράς Λιβάγια να μπει στην «Αγία Σοφιά»…

Απολαύστε τα πεπραγμένα του Λιβάγια με τα «κιτρινόμαυρα»: